The Ocean Race lanceert Generation Ocean om jonge mensen te inspireren om de oceaan te beschermen

De Ocean Race, de ‘zwaarste’ zeilwedstrijd rond de wereld in teamverband, lanceert Generation Ocean – Doe mee aan de race om onze ongelooflijke blauwe planeet te beschermen – een nieuw leerprogramma voor middelbare scholen.

De boeiende materialen voorzien leerkrachten en ouders van alles wat ze nodig hebben om leerlingen te helpen begrijpen welke cruciale rol de oceaan speelt bij het in stand houden van het leven op aarde, de bedreigingen die dit vitale systeem in gevaar brengen en de oplossingen die nodig zijn om het te beschermen.

Het materiaal is in het Engels gelanceerd en zal beschikbaar zijn in acht andere talen (Spaans, Portugees, Italiaans, Deens, Nederlands, Frans, Duits en Mandarijn), die in de komende maanden zullen worden uitgebracht. De gratis bronnen zijn geschikt voor leerlingen ouder dan 12 jaar en kunnen worden gebruikt op school, voor thuisonderwijs of binnen de gemeenschap.

Het programma omvat:

• Een in het oog springend boekje met boeiende artikelen, verhalen, reflecties en actiepunten om in de klas uit te voeren.

• Een docentenhandleiding met voorgestelde activiteiten en een stapsgewijze handleiding om docenten te inspireren om bij de leeftijd passende oceaanprincipes en -concepten in hun lessen op te nemen.

Generation Ocean, gecreëerd in samenwerking met 11th Hour Racing, oprichter van het Racing with Purpose-duurzaamheidsprogramma van The Ocean Race, biedt een overzicht van de belangrijkste oceaanthema’s, bevat voorbeelden en goede praktijken van over de hele wereld en benadrukt de verbanden tussen oceaan en klimaat en reflecteert op de noodzaak om oceaanrechten te erkennen. Het programma biedt ook ideeën voor belangenbehartiging van de oceaan en een uitgebreide woordenlijst van oceaangerelateerde concepten.

Je kan nu reeds het boekje en de handleiding downloaden in het Engels, de andere talen volgen.