EmergenSEA 2024

Een nieuwe sessie van dit succesrijk evenement – het vorige ging door in november 2023 – zal doorgaan op zaterdag 3 februari 2024 op de locatie van Royal Yachting Club Belgium, Thonetlaan 133, 2050 Antwerpen.

Op deze veiligheidsdag gaat men in groepjes van 10 personen één van de 8 routes volgen. Elke route heeft 6 sessies met theoretische en praktische workshops. In de workshops zal men zelf brandblussers en vuurpijlen testen, reanimatieoefeningen uitvoeren en wondverzorging uitproberen enz.

Met deze basiservaring kan iedereen snel en efficiënt ingrijpen aan boord, waar assistentie van buitenaf minder evident is. De leerrijke dag wordt afgesloten met een receptie.

Dit event inzake veiligheid en eerste hulp op het water wordt gecoördineerd door de medicus Pieter Mertens. Geïnteresseerden moeten zich vooraf inschrijven op EmergenSea 24 (rycb.be)

Tarief:  € 50,- p.p, inclusief ontvangst, gebruik van alle demonstratie- en veiligheidsmateriaal, broodjeslunch en receptie achteraf.

© GJ

EN DAARNA…

Er zijn ook vervolgdata op 24/2, 2/3 en 16/3 met een kort examen op 30/3 waarbij men een certificaat kan behalen, erkend door FOD-Werkgelegenheid. Hier gaat men uitgebreider werken aan de hand van een maritieme first aid cursus.

Meer informatie: https://www.rycb.be/emergensea-maritime-first-aid-course/.

Een glimp van vorig jaar kan je in dit filmpje bekijken:
https://www.youtube.com/watch?v=lI7_thEJdos

Voor deze veiligheidsdag en martieme first aid cursus is heel wat belangstelling, niet alleen vanuit de pleziervaart maar eveneens van officiële nautische instanties en beroepsvaart. Dus snel inschrijven is de boodschap.