Emirates Team New Zealand wint 36ste America’s Cup

Emirates Team New Zealand heeft vannacht geschiedenis geschreven. Op dag 7 van de 36e America’s Cup, gepresenteerd door PRADA, scoorden de Kiwi’s het 7e punt dat ze nodig hadden om de ‘Auld Mug’ in de wacht te slepen. Het is de vierde keer sinds het ontstaan van deze wisselbeker in 1851 dat Nieuw-Zeeland  deze wint.

Een spectaculaire prestatie voor Emirates Team New Zealand en de jachtclub die zij vertegenwoordigen, het Royal New Zealand Yacht Squadron. Nog een bevestiging dat – tijdens het zeilen – het land op het zuidelijk halfrond met 5 miljoen mensen zich met recht en rede een zeilnatie mag noemen.

Luna Rossa Prada Pirelli, vocht tot de laatste race en het team toonde talent en ervaring gedurende het hele evenement en hun verhaal is nog lang niet voorbij, maar door de bank genomen waren de Kiwi’ zo’n 2 knopen sneller dan de Italianen. De stuurmannen, Peter Burling voor Team New Zealand en Jimmy Spithill voor Luna Rossa, waren aan mekaar gewaagd, maar ja,  de snelste boot haalde het.

Zie hier het beeldverslag van de 10de en beslissende reeks.