Nieuw ontwerp Tony Castro Design: de Galeon 325 GTO

 Het nieuwe ontwerp van Tony Castro Design voor Galeon is onderscheidend doordat het een multifunctionele halfopen boot van het Sportsboat-type combineert met buitenboord-technologie.

Deze combinatie is misschien wel een primeur, het ontwerp past in de trend van snelle en luxe weekendjachten met ruime cockpits die leuk en makkelijk te besturen zijn.

De kuip is leverbaar in meerdere uitvoeringen. Optioneel is een hekplatform beschikbaar om boven de buitenboordmotoren te zonnebaden. Voor sportvissers behoort  een pakket inclusief een zwembad voor levend aas en extra lockers voor het opbergen van vistuig, hengelhouders, enz. tot de mogelijkheden. In het achterste deel, aan bakboord is er een verlaagd balkon, een optie die Tony Castro enkele jaren geleden voor het eerst introduceerde en tegenwoordig veel wordt gekopieerd.

 In de kuip aan de bakboord vindt men verder een grill, spoelbak, koelkast en grote functionele opbergvakken. Op verzoek van de klant is elke configuratie mogelijk. Een van de extra’s en meest gekozen opties is de ijsblokjesmachine en een intrekbare 32-inch tv.

 In de voorpiek vindt men een Bow-rider indeling terug voor extra zitruimte, toegankelijk via een deur die het interieur vrij houdt van opspattend water en wind.

De stuurstand is uitgerust met de nieuwste elektronische oplossingen, navigatie- en trimsystemen. Het besturingssysteem heeft joystick docking en een extra virtueel ankersysteem. Alle benodigde uitrusting om veilig te varen met een snelheidn die flirt met de  40 knopen.

Een groot deel van de structuur van de boot is gemaakt van koolstofvezel, waardoor het gewicht van de boot aanzienlijk kon worden verminderd en tegelijkertijd de stijfheid kon toenemen.

 In het interieur van het jacht is er een groot tweepersoonsbed en zitgedeelte in de boeg. In het achterste deel bevindt zich een luxe slaapruimte, terwijl aan stuurboord een comfortabele badkamer is voorzien van douche en elektrisch toilet. Op verzoek kunnen alle kamers worden voorzien van airconditioning of verwarming.