Live Your Dream Foundation plant deelname Volvo Ocean Race 2017/2018 met team chronisch zieke en gezonde zeilers

VOR_LiveDreamSmall8404Op donderdag 20 mei 2015 lanceert Live Your Dream Foundation de campagne die het mogelijk gaat maken om de droom te realiseren om deel te nemen aan de meest uitdagende zeilrace ter wereld, de Volvo Ocean Race 2017/2018. Met een samengesteld team van chronisch zieken en gezonde zeilers wordt deze uitdaging aangegaan. Op een unieke manier worden kansen gecreëerd en grenzen verlegd. Live Your Dream Foundation wil door deze uitdaging aan te gaan een bijdrage leveren aan een betere toekomst voor chronisch zieken met meer kansen in de maatschappij en op de arbeidsmarkt.

 ‘Impossible is not een option’

Met deelname aan de Volvo Ocean Race vraagt Live Your Dream Foundation wereldwijd aandacht voor chronisch zieken en verbindt de belevingswereld tussen chronisch ziek en gezond. Voor Olaf Oosterman, initiator LYD Foundation (met de chronische aandoening ‘het Marfan Syndroom’) geldt; “Meedoen is voor mij al winnen”, juist doordat ik mijzelf weerbaar maak en concentreer op de mogelijkheden en kansen heb ik veel meer kunnen bereiken dan dat ik had verwacht. Dat is wat ik graag wil delen met de wereld zodat wij, chronisch zieken, kunnen en gaan participeren in de samenleving”. Juist in deze tijd belangrijker dan ooit”

Volgens Tom Touber, COO Volvo Ocean Race is dit een uniek project, deelname van het Live Your Dream Team levert een wereldwijde maatschappelijke bijdrage en laat zien dat er voor iedereen ruimte is om deel te nemen.

Lancering Crowdfunding campagne: de eerste Selfie die telt

Tijdens de bijeenkomst op 20 mei in het WTC Almere wordt de campagne “Geef chronisch zieken een gezicht” gelanceerd. Iedereen kan de campagne steunen en helpen de droom te realiseren door een Selfie te uploaden op www.liveyourdreamteam.org. De eerste Selfie die telt!

Info over Live Your Dream Ocean Racing Foundation:

Live Your Dream Ocean Racing Foundation is een stichting die opgericht is om grenzen te verleggen van chronisch zieken door middel van deelname aan wereldwijde sportevenementen. Live Your Dream Ocean Racing Foundation is een dochter van de Live Your Dream Foundation, opgericht door Olaf Oosterman, initiator van beide stichtingen.