First–reeks krijgt nieuwe adem

Bénéteau en Seascape lanceren 3 nieuwe modellen in de  First serie. Tegelijkertijd wordt de oude Seascape-reeks omgedoopt tot First SE – Seascape Edition – en omvat 4 modellen: 14 SE, 18 SE, 24 SE en 27 SE.

De kenmerken van de First-reeks zijn nauwelijks veranderd sinds de lancering in 1977. De Firsts zijn altijd ontworpen met een dubbel doel voor ogen, voor clubregatta’s en cruisen.
Bénéteau lanceert de nieuwe First 14, 24 en 27 in 2021. Deze First gebruiken dezelfde high-performance rompen als de First SE ontworpen door Samuel Manuard.

First 14

De First 14 is een instappers type met een lengte van 4,30 m en breedte van 1,70 m, grootzeil 7,8 m² en fok 2,9 m². De brede en stabiele romp en de ruime open kuip zorgen voor veiligheid en comfort.

First 24

De First 24 positioneert zich als dagboot voor het gezin. Een compacte, moderne en efficiënte zeilboot. De opklapbare kiel geeft toegang tot voorheen ontoegankelijke vaargebieden. Het open interieur biedt zeer royale slaapruimtes voor vier personen en omvat  innovatieve oplossingen voor toiletten, opslag en modulaire woonruimtes. De hefkiel, bediend door een lier, en de verwijderbare roeren zorgen ervoor dat de boot kan drijven in slechts 30 cm water. Lengte: 7,29 m – Breedte: 2,50 m – water verplaatsing: 985 kg – Standaard kiel,  diepgang: 2-0,25 m – Diepgang korte kiel: 1,10 – 0,30 m – Doorvaarthoogte: 11,05 m – Giek: 3,31 m – Intrekbare boegspriet: 1,40 m – Grootzeil: 19 m² – Fok: 13 m² – Asymmetrische spinnaker: 20 m²

First 27

De Firts 27, cruiser van de nieuwe generatie is uitgerust met een Yanmar 15 pk binnenboordmotor, een apart scheepstoilet, een kitchenette, een koelkast en maximaal 6 slaapplaatsen.  Lengte: 7,99 m – Breedte: 2,54 m – waterverplaatsing: 1.600 kg – Vaste kiel, diepgang: 1,70 m – Doorvaarthoogte: 12,20 m – Giek: 3,44 m – Intrekbare boegspriet: 1,40 m – Grootzeil: 21 m² – Fok: 18 m² – Code 0:51 m² -Asymmetrische spinnaker: 70 m².

Waarom de Firts SE?

De First SE – Seascape Edition-reeks laat zeilers toe om nieuwe horizonten te verkennen, of het nu gaat om een ​​regatta met één ontwerp of voor offshore races / raids.

First SE 14

First SE brengt een one design type voor zeilers met competitieve ambities. Dankzij uitrusting zoals de carbon mast, gelamineerde zeilen en kwaliteitsfittingen komen de nieuwste technologie en prestaties binnen het bereik van fervente zeilliefhebbers.

De First 14 SE – Seascape Edition zorgt voor pure sensaties door snelheid en plezier van een skiff in een moderne, toegankelijke, veilige en manoeuvreerbare boot samen te brengen. De mast, giek en boegspriet zijn van koolstofvezel en de zeilen zijn van laminaat. De First 14 SE ka getransporteerd worden op het autodak.

First 18 SE – Seascape Edition, een moderne kielboot, met een mooie leercurve:  stabiele romp, hefkiel, rolfok, spinnaker. Perfect geschikt voor een internationaal wedstrijdcircuit of voor het ontdekken van nieuwe horizonten.

First 24 SE – Seascape Edition is een moderne en performante  zeilboot die nog gemakkelijk te vervoeren is om zodoende deel te nemen aan internationale regatta’s of kustraces. Terwijl vier mensen aan boord kunne slapen in eenvoudig comfort.

De First 27 SE (foto bovenaan) brengt prestaties die tot nu toe voorbehouden waren aan ervaren professionele zeilers binnen het bereik van zeilliefhebbers. Zijn maritieme kwaliteiten staan ​​garant voor unieke sensaties tijdens oceaanraces of (zeer) snel cruisen.