Martin Keruzoré wint de Mirabaud Sailing Video of the Century

De Mirabaud Sailing Video Award 2020 zet oceaanraces in de schijnwerpers! De Franse producer Martin Keruzoré (Air Vide et Eau Productions) wint deze speciale editie met een prachtige video die  een samenvatting geeft  van de 70.000 zeemijlen die hij de afgelopen drie jaar als verslaggever over de hele wereld heeft afgelegd. Hervé Borde (Nefertiti) kreeg een speciale prijs voor een iconische video van de Vendée Globe 2016-17 en A rtur Sikorski (MikkelGroth.com) won de publieksprijs.

Martin Keruzoré besloot om zijn zeilbelevenissen van de laatste drie jaar in drie minuten samen te vatten. Meer dan 200 dagen en ruim  70.000 zeemijlen over de hele wereld heeft hij in die periode afgelegd aan boord van verschillende boten: Figaro, Mini 650, Volvo Ocean Race, Ultim… . “Het verzamelen van deze beelden in drie minuten was een ingewikkelde oefening die me veel tijd kostte, maar ik wilde een andere visie op offshore racen laten zien”, zegt de winnaar. “Ik heb dit voorjaar gebruik gemaakt van de quarantaine om deze video te bewerken. Volgens de regels van deze speciale editie van de wedstrijd, die niet beperkt zijn tot afbeeldingen van het lopende jaar, kon ik deze video insturen.

Hervé Borde (Nefertiti) krijgt de speciale prijs voor een iconische video van de Vendée Globe 2016-17, gefilmd in de zuidelijke oceanen met de hulp van het Franse leger. Deze video, die iconisch is geworden, toont Alex Thomson en Armel Le Cleac’h tijdens de Vendée Globe 2016-17 in de Zuidelijke Oceanen zoals niemand ze ooit eerder heeft gezien. Deze  video is door 1,9 miljoen bezoekers op de event-website bekeken en leverde zodoende een bijgedragen aan de “legende van de Vendée Globe”

Artur Sikorski (MikkelGroth.com) kreeg de publieksprijs voor zijn clip Time Always Wins, die het belang van timemanagement tijdens een regatta beschrijft.

Mirabaud Sailing Video of the Century
(selected by the international jury)

Vues du Large © Martin Keruzoré (Air Vide et Eau Productions)

1. Vues du Large – Martin Keruzoré (Air Vide et Eau Productions)

 2. 39H – Bertrand Duquenne (Bertrand Duquenne Photography)

 3. Harness the Hurricane – Sarah Broadbent (Orillo)

 Special award

Vendée Globe – Kerguelen – Hervé Borde (Nefertiti Productions)

 Public award (votes on internet)

1. Time Always Wins – Artur Sikorski (MikkelGroth.com)

 2. #StayHome – Guillermo Sanchez (Real Federación Española de Vela)

 3. Mysterious metamorphoses – Eugenia Bakunova (Russian Federation

Klik hier om de ingezonden video’s te bekijken.