2017 EUROSAF Palma de Mallorca

De Eurosaf “48 Trofeo S.A.R. Princesa Sofia” in het Spaanse Palma de Mallorca is voor het VYF-VVW Team de eerste grote wedstrijd van hun Europese campagne van 2017.
De eerste races starten op maandag 27 maart. De medal race, waarna de winnaar gekend is, wordt op zaterdag 1 april gevaren.

Evi Van Acker, Emma Plasschaert en Maité Carlier nemen deel in de Laser Radial. Dit sterke dames veld bestaat uit 87 zeilsters uit 29 verschillende landen.

Sam Vandormael en William De Smet vinden we terug in de Laser Standard. Met 146 deelnemers uit 41 verschillende landen is de kwaliteit van het deelnemersveld verzekerd.

Yannick Lefèbvre (stuurman) met Tom Pelsmaekers (bemanning) en Levi Slap (stuurman) met Joachim D’hondt (bemanning) nemen deel in teams van twee personen in de 49er. In deze snelle klasse strijden er 60 teams uit 24 verschillende landen voor de overwinning.

Twee nieuwe teams

Vanaf dit jaar heeft de federatie in haar topsportwerking ook nog twee talentvolle teams opgenomen in de Nacra 17. Het eerste team wordt gevormd door Henri Demesmaeker (stuurman) en Anouk Geurts (bemanning) en het tweede team door Kevin Bonnevie (stuurman) en Isaura Maenhaut (bemanning). Zij nemen het op tegen 30 ander teams uit 16 verschillende landen.

Dat onze atleten goed in vorm zijn blijkt uit resultaten op de twee voorbereidingswedstrijden. Na hun wintertraining in Cadiz namen ze deel aan de Andalusian Olympic Week, hier behaalde het team vijf medailles. Emma Plasschaert en Evi Van Acker wonnen goud en zilver in de Laser Radial.
Bij de Laser Standard veroverde Sam Vandormael de bronzen medaille. En in de Laser 4.7 werd Anna De Bruycker werd derde overall en eerste meisje, Eline Verstraelen scoorde brons bij de dames.
Twee weken geleden behaalde het VYF-VVW Team nog eens drie medailles in Palma: Goud en brons voor Evi Van Acker en Maité Carlier in de Laser Radial en zilver voor het Nacra duo Kevin Bonnevie met Isaura Maenhaut.

Andere Belg die ook deelneemt is: Wannes Van Laer in de Laser Standard.

Na de twee eerste reeksen stta Evi op de 5de plaats en ook Wannes Van Laer zit met een 9de plaats nog binnen de top 10.

Het team van Yanick Lefèbvre en Tom Pelsmaekers vaart op podium koers en staat na twee manches op de 3de plaats.

Event website