Cannes Yachting Festival gaat door, twijfels omtrent Monaco Yacht Show

Terwijl de Monaco Yacht  Show voor dit jaar aan een zijden draadje hangt, hebben de organisatoren van het Cannes Yachting Festival 2020 bevestigd dat de show dit jaar van 8 tot en met 13 september zal plaatsvinden.

Foto: Cannes Yacht Festival / Reed Expositions

Dit nieuws werd bevestigd door organisator Reed Expositions aan IBI-news (Internatiobal Boat Industry).  “Ons doel is om het Yachting Festival 2020 zo te openen dat het evenement onder de best mogelijke omstandigheden en in volledige bescherming van exposanten en bezoekers kan plaatsvinden”, aldus de organisator.

Afstandsregels moeten van toepassing zijn

Zowel voor exposant als bezoeker zal de beurs wel een apart verloop kennen want de afstandsregels moeten toegepast worden. Daartoe onderzoekt men momenteel “een specifieke organisatie van bezoekerslijnen, het aanbrengen van markeringen op de vloer, een systeem voor het tellen en reguleren van de bezoekersstroom” – zowel in de gangpaden, op de kades, op de stands als aan boord van de boten.