“Pijnlijke” 4e plaats voor Evi Van Acker in World Cup Final, AbuDhabi

,, Niet tevreden, maar veel geleerd en nu vooruit kijken naar het WK in Oman over 3 weken,” aldus Evi Van Acker na wat ze een “pijnlijke” vierde plek noemde in de Laser Radiaal-klasse op de wereldbekerfinale zeilen in Abu Dhabi.

De voorlaatste dag was ze met een derde en achtste plaats in de reeksen tot de derde plaats opgeklommen in het algemeen klassement. In de zevende en afsluitende regatta, de medaille race om dubbele punten, finishte ze als zesde. Daardoor viel ze van het podium en zakte ze naar de vierde plaats.

De eindzege was voor de Zweedse Josefin Olsson. Marit Bouwmeester werd 8ste in de Medal Race en verspeelde daardoor haar eerste plaats en moest zich tevreden stellen met zilver. Het brons ging naar de Deense Anne-Marie Rindom, die in eindstand 2 punten minder telde dan Evi, de winnares van vorig jaar.

Emma Plasschaert viel met een elfde plaats net naast de medal  race die voorbehouden is voor de top 10 in het klassement.

Wannes Van Laer eindigde 16de in de Laser klasse bij de mannen. Daar stond de Australiër Tom Burton op het hoogste podium. Wannes eindigde daarmee net achter de Nederlander Nicholas Heiner die 15de werd.

Eindstand Laser Radiaal: (slechtste resultaat valt weg)

1. Josefin Olsson (Zwe) 27 (10-2-2-4-1-(17)-8)

2. Marit Bouwmeester (Ned) 34 (3-1-1-8-5-(13)-16)