Vendée Globe blijft op koers

Zoals de zaken er nu voor staan, zal de Vendée Globe op koers blijven en gaat de race van start op 8 november  vanuit Les Sables d’Olonne. De toespraak van de Franse president op 13 april legde de basis voor een exitstrategie van deze wereldwijde pandemie en suggereert een mogelijke herstelperiode vanaf half juli.

De technische en sportieve voorbereidingen voor deelnemers aan de (solo) non-stop zeilrace rond de wereld zonder hulp zijn zwaar getroffen door deze ongekende crisis. De twee solo-trans-atlantische races die aanvankelijk gepland waren voor het Globe Series-kampioenschap dit voorjaar, hadden sommige schippers in staat moeten stellen zich te kwalificeren en anderen zouden hun monohull kunnen testen na aanpassingswerkzaamheden tijdens de winter. Er waren 27 inschrijvingen voor deze race.

De IMOCA-klasse en het departement Vendée, een belangrijke partner in de race, werken aan de afronding van een alternatief voor de New York – Vendée Les Sables d’Olonne, een generale repetitie voor de Vendée Globe en daarom een ​​essentiële race als voorbereiding van de schippers. Meer details volgen binnenkort.

Ondertussen houden de organisatoren van de Vendée Globe de gezondheidscrisis die verband houdt met Covid-19 en de gevolgen ervan nauwlettend in de gaten.

Foto: Proloog New-York Vendée wacht op nieuwe data.