Watererfgoed Vlaanderen op de videotoer

Het is lang stil geweest rond Watererfgoed Vlaanderen, maar de coronatijden werken blijkbaar inspirerend. De vereniging die een thuishaven wil bieden aan iedereen die betrokkenen is bij historische schepen en alle watergebonden erfgoed, brengt een reeks videoboodschappen waarin hun plannen en doelstellingen met veel overtuigingskracht worden gebracht.


Begin mei werd de eerste film online gezet waarin Watererfgoed Vlaanderen stelt zichzelf voor. Wie zijn we? Wat kunnen we doen voor jou?
Zopas werd de tweede film online gebracht waarin het project Westhinder III uit de doeken wordt gedaan van op het ‘droogdokkeneiland’ in Antwerpen.

De Westhinder, waarvan er drie uitvoeringen actief waren en een van de belangrijkste wegwijzers naar de Belgische havens, lag voor anker voor de kust van Oostende. Bedoeling is dit prachtige schip, gebouwd in 1950, te redden van de sloop. Vrijwilligers van mechaniekers tot bootsmannen en schippers, kortom alles en iedereen die kan bijdragen om een historiszch vaartuig weer op te knappen, is welkom om een handje toe te steken.
Bedoeling is om de gerestaureerde Westhinder III dit najaar nog te water te laten en open te stellen voor bezoekers, maar intussen moet er nog hard gewerkt worden, zoveel is duidelijk.

Contact: watererfgoed.be