Eerste reis van de Dragonfly 40

Neen, niet alle bootleven is stil gevallen. De nieuwe Dragonfly 40 Performance Cruiser die tijdens Boot Düsseldorf zijn wereldpremière beleefde, heeft zijn eerste reis achter de rug. De Deense boot kende een ontwikkeling van meer dan twee jaar en er zijn duizenden manuren aan dit project besteed.

De boot voldoet volledig aan de verwachtingen – en die waren behoorlijk hoog. De vier standaard elektrische lieren zorgen voor een eenvoudige bediening – zelfs met één hand. De boot balanceert uitstekend op het roer en kan gemakkelijk met één hand worden bediend – hij reageert snel.

De koolstofvezel tuigage en het grote zeiloppervlak zorgen voor pure kracht waardoor de boot 18,5 knopen kan zeilen bij 18 knopen ware wind. Met zijn hoge stabiliteit en de stille bewegingen op het water voelt het als cruisen op een grote boot, net zoals de enorme kuip en de grote trampolines zorgen voor veel comfort aan dek. Onderdeks is de boot elegant uitgerust met moderne materialen en, met veel licht van zowel de grote kajuitramen als van de vele dakramen.

Het Dragonfly Swing Wing-systeem – 30 jaar geleden geïntroduceerd – reduceert de breedte van 8,4 m tot slechts 4 m, zonder gereedschap.

De Dragonfly 40 is verkrijgbaar in twee versies. De Touring-versie met zelfkerende fok, en de Ultimate-versie met een hoger tuig en een groter overlappend rol-grootzeil voor nog betere prestaties.

Meer informatie bij Quorning Boats, dragonfly.dk