Jeanneau komt met twee nieuwe zeiljachten

Jeanneau is bepaald niet bang voor de toekomst. Het bedrijf heeft flink geïnvesteerd en presenteert dit najaar maar liefst negen nieuwe modellen; twee nieuwe zeilboten en zeven nieuwe motorboten. De Sun Odyssey 469 en de Sun Odyssey 41 DS zijn de nieuwe telgen in de zeilbotenfamilie van deze Franse werf.

 

 

Net als de SO 379, de tot European Boat of The Year 2011 uitgeroepen 409, de 439 en de 509, heeft ook de 469 een knik in de moderne romp met een lange waterlijn en een bescheiden vrijboord. Aan dek alles flush, terwijl de lijnen onderdeks naar de kuip lopen. Voorin een grote zeilenberging.

Voor wat de tuigage aangaat is er keuze uit een zelfkerende fok, overlappende genua, code 0 en furling mast. De kuip is ruim, heeft dubbele stuurwielen en een volwaardige tafel. De spiegel is neerklapbaar voor een gemakkelijke toegang tot het water en dient ook als zwemplatform.

Het interieur is afgeleid van het vlaggenschip in de reeks, de SO 509, en biedt veel lichtinval, veel volume en comfort. Het kent drie indelingen: een drie hutten versie met twee badkamers, een indeling met drie hutten met drie badkamers en een vier hutten variant met maar liefst vier badkamers. Het interieur is een combinatie van massief hout, gepolijst roestvast staal, leer en lichtgekleurde kunststof panelen.

Belangrijkste technische gegevens Jeanneau Sun Odyssey 469:

Lengte over alles : 14,05 m

Breedte : 4,49 m

Diepgang : 1,65 of 2,24 m (afhankelijk van kielkeuze)

Waterverplaatsing : 10.809 kg

Zeiloppervlak : 96 m²

Prijs : € 234.430 incl. 19% btw –  € 238.370 incl. 21% btw (af werf Frankrijk)

Sun Odyssey 41 DS

De romp van de Jeanneau Sun Odyssey 41 DS is identiek aan die van de zeer goed zeilende Sun Odyssey 409, terwijl het interieur is afgeleid van de Sun Odyssey 44 DS.
Meest in het oog springende details buiten zijn de gebogen panoramaramen aan weerskanten van de opbouw, binnen zijn dat de moderne materialen en de enorme eigenaarshut in het achterschip.

De relatief grote ramen zorgen samen met de flushluiken in de opbouw en de ramen in de romp voor een licht interieur. Dit wordt nog eens versterkt doordat er moderne materialen zoals walnoten hout, gepolijst roestvast staal, wit gelakte kasten, leer en vinyl in twee kleuren op het plafond te gebruiken. Verder zorgt de verhoogde salonvloer voor zicht rondom.

De eigenaarshut strekt zich uit over de volle breedte van het achterschip. In deze ruimte een vrijstaand bed met de maten 1,97 m x 1,90 m x 1,20 m, een bank aan weerskanten van het bed en veel opbergruimte, en aan bakboord een royale badkamer met gescheiden douche. Aan stuurboord een L-kombuis.

Aardig detail is dat de bovenste lade onder de dubbele spoelbak dezelfde kleur heeft als het aanrechtblad waardoor het lijkt alsof die daar door loopt. De kasten meteen boven het aanrecht zijn in walnotenhout uitgevoerd, die daar boven gelakt.
Tegenover de kombuis aan bakboord een grote navigatiehoek met daaronder ruimte voor extra keukenapparatuur. Het zitgedeelte bestaat uit een enorme U-bank met tafel aan stuurboord met aan bakboord een grote langsbank. Voorin de gastenhut met tweepersoons bed en eigen sanitair.

Belangrijkste technische gegevens Jeanneau Sun Odyssey 41 DS:

Lengte over alles : 12,34 m

Breedte : 4,00 m

Diepgang : 1,55 of 2,10 m (afhankelijk van kielkeuze)

Waterverplaatsing : 7.650 kg

Zeiloppervlak : 66 m²

Prijs : € 184.331 incl. 19% btw –  € 187.429 incl. 21% btw (af werf Frankrijk)

Info:

België: Marina Yachting Center, Oostende

Telefoon: 059 32 00 28 – www.marina-oostende.be – e-mail: info@marinayachtingcenter.be

Nederland:  SkipsYachting, Lelystad

Telefoon 0320- 279 863 – www.skipsyachting.nl – e-mail: info@skipsyachting.nl