Waar sluit je een lening af om je droomboot te kopen?

Om jouw droomboot aan te schaffen wil je veilig, betrouwbaar en vooral zonder zorgen geld lenen. Je gaat niet zomaar een geldlening aan, maar nu heb je toch even wat extra geld nodig om die fantastische boot van je dromen te kopen. Je ziet jezelf straks al heerlijk over de IJssel varen met dat mooie motorjacht.

Om geld hiervoor te lenen is natuurlijk een hele goede optie. Maar dat doe je niet zonder er goed over na te denken. Door overal je oor te luisteren te leggen en vooraf alle zaken goed op een rijtje te zetten voorkom je problemen. Zoals teveel betalen voor je geldlening. Ga dus eerst geld lenen vergelijken en maak dan pas een gefundeerde keuze.

De financiering

Met het vergelijken van geldleningen kun je honderden euro’s besparen. Je komt te weten hoeveel je maximaal kunt lenen, welke vormen van geld lenen er zijn en wat de hoogte van de gemiddelde rente is. Je kunt kiezen tussen een persoonlijke lening en een doorlopend krediet. Bij de financiering van je boot past een persoonlijke lening meestal het best.

Vaste looptijd
Het voordeel van een persoonlijke lening is die vaste looptijd. Je weet precies waar je aan toe bent. Als je dan ook heel erg slim dezelfde looptijd kiest die exact bij het aantal te verwachten jaren dat jij die boot hebt past, ben je helemaal goed bezig. Je lening is dan helemaal afgelost als jij je boot wilt verkopen of inruilen. Naast de vaste looptijd kent de persoonlijke lening een vaste rente. Je maandbedrag blijft dus steeds hetzelfde. Of de rente nou stijgt of niet. Bovendien wordt het hele geldbedrag in één keer op je rekening gestort. Kun jij snel je droomboot mee betalen. Ook in één keer.

In het geval van een doorlopend krediet heb je zelf de regie in handen van hoeveel je opneemt en hoeveel je aflost. Dat is ook weer een voordeel als je opeens even wat meer geld nodig hebt. Bijvoorbeeld bij extra onderhoud of schade. De afgeloste bedragen kun je ook weer opnieuw opnemen. Een nadeel is dat de rente variabel is en dus kan dalen, maar zeker ook kan stijgen!