Zeilopleiding Duitse Marine met  Sunbeam Yachts

De scheepswerf Sunbeam Yachts uit Mattsee, in de buurt van Salzburg Oostenrijk, gaat vijf zeiljachten bouwen voor de opleiding van de Duitse marine. Hiermee wordt de Sunbeam 36.2 een integraal onderdeel van de marine vloot. Bedoeling is de militairen een intensieve zeiltraining aan te bieden en geen weekendtochtjes.

De belangrijkste reden voor de opdracht waren de hoge kwaliteitsnormen die bij de bouw van deze zeiljachten worden gehanteerd en de mate van flexibiliteit om aan de behoeften van de klant te kunnen voorzien. Vijf scheepswerven waren bij deze prestigieuze order betrokken.

De eisen die gesteld werden zoals een minimale levensduur van 30 jaar en oplevering van het DNVGL (de Germanischer Lloyd), zijn niet ongewoon bij Sunbeam Yachts. Het management van Sunbeam is vereerd en trots, te zijn uitverkozen door een “ervaren” klant als de Duitse Marine.

SUNBEAM Yachts bouwt als familie bedrijf meer dan 65 jaar zeiljachten per jaar. Men voert twee productie lijnen: De “Lake Line” zeilboten voor de binnenwateren van 22 tot en met 30 foot en de “Blue water cruiser.” lijn voor de zeegaande zeiljachten van 36 tot en met 46 foot.

Sunbeam wordt in Nederland en België (en Luxemburg) vertegenwoordigd door Sunbeam Yachts Benelux in Kortgene Zeeland.