Rio 2016: Evi als vierde naar medaillerace

Evi Acker start maandag als vierde aan de medalrace! Vandaag maakte Evi een zeer goede vooruitgang richting het podium. Evi begon haar dag als zesde in het tussenklassement, door een diskwalificatie gisteren van de Chinese Lijia Xu.

In de eerste race van de dag lag Evi van start tot finish aan de leiding. Bij haar tweede race was ze iets minder snel gestart, maar gedurende de race maakte ze een inhaalbeweging tot ze als vijfde over de finish kwam. Hierdoor staat Evi met 66 punten op de vierde plaats in het klassement. De Nederlandse Marit Bouwmeester (47 ptn.) neemt de leidersplaats over van de Deense Anne-Marie Rindom (55 ptn.). Op de derde plaats, met negen punten voor Evi, staat de Ierse Annalise Murphy (57 ptn.)

Maandag 15 augustus gaat de medalrace door om 18u Belgische tijd, hieraan mag enkel de top-tien deelnemen en tellen de punten dubbel. Het beloofd een spannende race te worden aangezien alles nog mogelijk is.

Wannes Van Laer wint race 9

Net als Evi won Wannes Van Laer vandaag race 9 in de Laser Standard klasse. In zijn tweede race werd hij 18de, hierdoor stijgt Wannes van de 20ste naar de 17de plaats in het klassement. Helaas is dit resultaat niet voldoende om te mogen deelnemen aan de medalrace.

Yannick en Tom scoren tweemaal top 10

Voor het Belgische 49er-team Yannick Lefèbvre met Tom Pelsmaekers was dit hun tweede dag op de Olympische Spelen. Door de weersomstandigheden van gisteren stonden er vandaag vier races voor hen op het programma. Ze behaalden volgende resultaten: 14de, 17de, 10de en een zeer knappe derde plaats in race zes. Hiermee stijgen ze van de 19de naar de 17de plaats in het klassement. Maandag en dinsdag zeilen ze nog telkens drie races, donderdag staat de medalrace op de planning.

Bron: (VYF (Vlaamse Yachting Federatie)

Rio_TussenstandvoorMedal_Lase_Radial