Update: Belgian Boat Show, nog niets beslist over gratis toegang strategie

De Belgian Boat Show meldt dat onze berichtgeving over het einde van de gratis toegang politiek een tikkeltje voortvarend was. Er is nog niets beslist. Wel worden diverse pistes onderzocht om tot een evenwicht te komen tussen de belangen en verlangens van de exposanten, bezoekers en organisatoren.

Exposanten willen een doelgericht publiek, zoveel is duidelijk. Door een filter in te bouwen zouden relevante bezoekers beter aan hun trekken kunnen komen, wat de exposanten zouden waarderen. Maar nogmaals over welke strategie de beursorganisator gaat uitrollen voor de volgende editie is nog niets beslist. In de loop van het najaar zal daarover duidelijk verschaft worden.

Daarnaast  wenst de Belgian Boat Show ook te beklemtonen dat zij enorme inspanningen leveren om jongeren te laten kennismaken met de watersport. Daarvoor staat de gratis toegang tot de beurs voor jongeren tot 16 jaar garant – blijkbaar een uniek gegeven in Europa – en de vele belevingsmomenten op de beurs in en om de Belgian Boat Show Beach. Daardoor hopen zij een bijdrage te leveren om de vergrijzing van de sector een halt toe te roepen.

Foto: Belgian Boat Show 2016