Into The Blue, Brussel met minitransat special op zondag

Into the Blue, het festival van de zee dat dit najaar in Antwerpen sneuvelde ten gevolge van de verkeers- en parkeermoeilijkheden, beleeft in het weekend van 31 januari en 1 en 2 februari 2020 in Brussel zijn vijfde editie. Plaats van afspraak, Wolubillis – Brussel.

Op het programma staan ​​18 films, korte films en documentaires waaronder verschillende die hun première beleven.

Een van de blikvangers is de film gerealiseerd door Bert Janssen over zijn deelname aan de AZAB Race 2019. Deze race vindt om de 4 jaar plaats en beslaat een  halve transat van 2.500 mijl, solo of double handed, van Falmouth tot Ponta Delgada en terug.  Een deel van de vloot vertrekt om te winnen met ‘state of the art’ zeilmachines, maar de race staat ook open voor ‘liefhebbers’ die zich inschrijven in deze Britse traditie. Aan de start vinden we klassieke Engelse jachten terug waaronder Contessa’s, Rustlers en anderen… En dat is een heel ander verhaal! 
 
Een ander topmoment wordt de Mini-Transat-avond op zondag 2 februari van 19:00 tot 22:30 uur. Naast de film ‘Wakes’ en zijn belangrijkste held Ian Lipinski, de dubbele winnaar in de proto en de Serie klasse in 2015 en 2017, volgen de getuigenissen van de drie Belgische deelnemers aan de editie 2019: Marie-Amélie Lenaerts, Thibault Raymakers en Albert Lagneaux.

Datums: vrijdag 31 januari, zaterdag 1 februari en zondag 2 februari 2020

 Locatie: Wolubilis in Brussel

Entree: 18,50 € per avond of 33 € voor 2 avonden (vrijdag en zaterdag)

Tickets

Foto: Still uit de film van Bert Janssen.

Video: een voorsmaakje van de minitransat.