Aftellen tot boot Düsseldorf

Eind deze week, zaterdag 18 januari 2020 om precies te zijn, opent boot Düsseldorf de deuren. Zowat de gehele wereld van de watersport is er te gast tijdens de negen beursdagen van 18 tot en met 26 januari 2020. Zij presenteren hun aanbod in 17 beurshallen op 220.000 vierkante meter. België is goed voor 11 procent van de internationale bezoekers, Nederland 17 procent. Uit België nemen 21 exposanten deel, uit Nederland zakken 139 bedrijven af naar Düsseldorf.

Nieuw begrip ‘super boats’

Hal 5 van boot Düsseldorf is aan het groeiende segment van luxetenders, chase boats en shadow boats gewijd. Onder het begrip ‘superboats’ is hier alles wat luxueus, snel, innovatief en elegant is bijeengebracht. Exclusieve merken als Sacs, Wally, Frauscher, DeAntonio, Boesch, Fjord, Windy en Anvera zullen hun noviteiten in dit segment presenteren. Een ‘chase boat’ of ‘shadow boat’ is een stuk groter en luxueuzer dan een normale tender en begeleidt een superjacht op haar reis of doet dienst als exclusieve boot voor tochten..

Hal 6 blijft onveranderd het pronkstuk van het luxesegment op boot. Alle belangrijke namen binnen de superjachtbranche zijn hier aan boord en tonen hun sierlijke beauty’s.

In ‘Beach World’ in hal 8 ontmoeten watersportfans elkaar om te surfen, kiten en suppen. Of het nu gaat om ‘The Wave’ of de flatwaterpool, beide mega-attracties omlijsten het producentenbereik van de trendsporten. In het zuiden van de hal ligt het activiteitenbassin en in het noorden de staande golf. Op boot 2020 zijn vrijwel alle merken van de scene aanwezig.

De noviteiten binnen het segment van de vaste opblaasbare boten, in de scene beter bekend als ribs (inflatable rigid boats), en de kleinere dinghy’s (bijboten), zullen door de exposanten in hal 9 worden gepresenteerd.

Toebehoren, binnenboordmotoren en uitrusting vormen het hart van de hallen 9 en 10 en een deel van hal 11.

Travel World

‘Travel World’ toont de mooiste vakantiebestemmingen bij meren en zeeën in de watertoerismehallen 13 en 14. Charteragenten, jachthavens, house boat-aanbieders, maar ook hotels, cruise-ondernemingen en watersportregio’s zorgen ervoor dat de bezoekers naar hun volgende vakantie aan of op het water verlangen. Het ‘Travel World’-podium biedt een bont programma met tips over vakantiebestemmingen, charter- en house boat-vakanties of spannende tochten per kano of kajak. De hallen zijn het vakantie- en toerismecentrum van boot. Het veelzijdige aanbod aan bestemmingen wordt aangevuld met hotels, die alle mogelijke vormen van watersport aanbieden. Hier worden ook mensen die nog geen actieve watersporter zijn, door het plezier van een vakantie aan het water geïnspireerd en aangestoken. Het thema ‘reizen’ heeft zich tot een bijzonder highlight van boot ontwikkeld en neemt inmiddels met de hallen 11 tot en met 14 een grote tentoonstellingsruimte in beslag. Van duik-hotspots tot aan een vakantie aan, op of in het water. De bijzondere meerwaarde voor de bezoeker is, dat de droomvakantie direct op boot kan worden geboekt.

De ‘ziel van de watersport’

Zeilen is de ziel van de watersport! Met het zeilen is het reizen over rivieren en zeeën begonnen: de eerste bekende afbeelding van een schip met zeilen bevindt zich op een Egyptische tekening uit Luxor van 5000 voor Christus!

Vanaf boot 2020 zijn er in Düsseldorf drie hallen aan het zeilen gewijd. De grote namen uit de scene zijn natuurlijk aanwezig: Hanse, Bavaria, Hallberg Rassy maar ook Oyster en Nautors Swan zijn weer aan boord. Samen met de producenten van innovatieve boten zoals de Bente, wordt een veelzijdig, internationaal beeld van een innovatieve zeilscene gepresenteerd.

Praktisch

De meest gunstige tickets voor boot Düsseldorf zijn voor maandag- tot en met donderdagmiddag vanaf 14.00 uur. Dan kost een ticket in de online voorverkoop slechts 10 euro. Alle entreekaarten kunnen op http://bit.ly/boot2020ticket worden besteld.