Sea Eagle II spreidt haar vleugels

Nu we toch met spectaculaire beelden aan de gang zijn, in Vollenhove heeft de Nederlandse superjachtbouwer Royal Huisman eerder deze maand  haar grootste zeiljacht gelanceerd. De schoener Sea Eagle II (ofwel ‘Zeearend II’) is met haar 81 meter het grootste superjacht dat Royal Huisman ooit bouwde.

Tegelijk is dit ook het grootste aluminium zeiljacht ter wereld. Met haar 81 meter zal de Sea Eagle II, ook wel bekend als Project 400, tot de top 10 van ’s werelds grootste zeiljachten behoren. Het jacht werd gebouwd in opdracht van Dr Samuel Yin, een prominente Taiwanese zakenman. Yin had al een Sea Eagle (van slechts 43 meter), vandaar de II achter de naam.

Foto’s: Royal Huisman

 

Vorig jaar werd de romp van de Sea Eagle II gekeerd voor verder afbouw en dat leverde eveneens indrukwekkende beelden op.