First zero-emission line Northman Yachts by Natural Yachts

Vanuit passie is er een volwaardig familiebedrijf ontstaan bestaande uit vader, zoon en twee dochters. Samen zetten ze zich in, allen vanuit een andere expertise, om een versnelde transitie naar een schone en duurzame watersport waar te maken.

Of dit alles 10 jaar geleden al uitgedacht was? Absoluut niet, alle drie de young professionals hebben hun eigen weg bewandeld maar delen de enorme passie voor watersport en hospitality waardoor we nu samen ondernemen om ons doel te bereiken. De achtergrond van het Nederlandse familiebedrijf ligt in de duurzame aandrijftechniek, met inmiddels al meer dan 10 jaar ervaring in de branche.

Met veel enthousiasme en na enkele jaren grondige voorbereiding wordt er nu een nieuwe stap wereldkundig gemaakt door de familie, met de presentatie van een volledige lijn elektrisch aangedreven zeil- en motorboten. De jachten worden voorzien van de modernste techniek en worden onder de merknaam Natural Yachts op de markt gebracht. Het efficiënte ontwerp van het jacht en de techniek resulteren in meer comfort aan boord en het kunnen afleggen van grote vaarafstanden zonder uitstoot. De jachten hebben de mogelijkheid om aan boord voldoende groene stroom te produceren middels een Fuel Cell (range extender) waardoor men onafhankelijk van walstroom is.

Waarom een duurzame afweging belangrijk is? Wij willen dat onze passie voor de watersport nog vele generaties mag inspireren om hiermee een betere wereld te creëren. Daarnaast kan men nu optimaal genieten van het varen in de schone wind, zonder lawaai van een motor en genieten van het rijke gevoel van vrijheid op het water.

Het concept van Natural Yachts maakt het comfortabel en schoon varen toegankelijk en het is ook nog eens een interessante investering. Het is mogelijk om een jacht te kopen voor eigen gebruik of onder te brengen in een Buy & Charter Concept. Als jong en gedreven team willen wij graag een grote groep mensen enthousiasmeren en de mogelijkheid bieden om het elektrisch varen, met range extender, te laten ervaren. Zo kan men de nieuwe lijn jachten ook huren bij Natural Yachts. Met veel plezier en persoonlijke aandacht worden gasten ontvangen voor een ontspannen, en tevens duurzame, vaarvakantie.

Op Boot Düsseldorf 2020 presenteert Natural Yachts  2 motorjachten, de Northman 1200 samen met de Flybridge versie van dit jacht en de Nexus revo 870 die tevens in cabrio versie wordt voorgesteld. Daarnaast twee zeiljachten uit de Maxus serie, deMaxus 24 en 26.
In februari zal het eerste Fuel Cell powered jacht ingebouwd worden in Heeg.

Meer details: https://www.naturalyachts.info/

Northman 1200 | Northman 1200 Flybridge (zie foto bovenaan)

De Northman 1200 kan worden uitgevoerd met een groot zonnedek op het dak zoals op de foto´s te zien is. Daarnaast is het nu ook mogelijk de Northman 1200 uit te voeren met een Flybridge. De Northman 1200 Flybridge wordt voor het eerst gepresenteerd op Boot Düsseldorf.

De Northman 1200 is een modern en zeer ruim schip, het woongedeelte kan worden uitgebreid door de deuren naar het achterdek te openen. Binnen is er een 6 persoons eettafel, een keuken zoals u thuis gewend bent en veel licht in de woonkamer. Benedendeks zijn er 3 hutten voor twee personen en twee badkamers. Een extra douche is te vinden op het zwemplateau. De Northman 1200 staat voor ontspanning, want er is een lounge op het zonnedek, op het voordek, en dan zijn er nog de banken in de kajuit.

 Northman 1200

 • Total length: 12,26 m
 • Width: 3,50 m
 • Draft: 0,70
 • Weight: 7000 kg
 • Cabin Height: 1,98
 • Berths: 6 + 2
 • Design: K. Smaga, J.Daszkiewicz
 • Ce-category: B 

 

Nexus revo 870 | Nexus revo 870 Cabrio

De Nexus Revo 870 is een comfortabele 4 persoons motorboot. Optioneel kan deze worden uitgevoerd met een hardtop, voor 2020 wordt een vernieuwde cabrio versie gepresenteerd op Boot Düsseldorf.

De Nexus Revo 870 / Nexus Revo 870 Cabrio heeft een stoere en sportieve uitstraling en is een design van de Northman Shipyard. Deze vernieuwde cabrioletkap biedt de mogelijkheid om optimaal van het buitenleven te kunnen genieten. Benedendeks is er een leefruimte met comfortabele zithoek en eettafel, een keuken met alle moderne apparatuur die u thuis gewend bent, en twee hutten voor twee personen. Optioneel zijn beide hutten afsluitbaar van de leefruimte. Allebei de hutten beschikken over voldoende kastruimte om spullen en kleding op te kunnen bergen. Verder is er een toilet cabine met wastafel aan boord, ook is het mogelijk om een douchcabine te bestellen.

Nexus Revo 870

 • Total length: 8,70 m
 • Width: 2,90 m
 • Draft: 0,40 m
 • Weight: 2400 kg
 • Cabin Height: 1,97 m
 • Berths: 4 + 2
 • Design: K. Smaga, J.Daszkiewicz

Maxus evo 24 |Maxus 26

De Maxus zeiljachten staan voor kwaliteit, een verrassend ruim binnen design en intelligente details. De jachten zijn zo ontworpen dat alles logisch is, van de leefruimte en de keuken tot de slaapcabines. Door zeer efficiënt gebruik te maken van de ruimte, is het jacht zeer comfortabel. De Maxus lijn zijn sportieve zeiljachten, dagcruisers of toerzeiljachten, ze kunnen voor alle doeleinden worden gebruikt.

Daarnaast zijn de jachten leverbaar met verschillende kielen zodat voor elk vaargebied de juiste kiel beschikbaar is. Een ander pluspunt van de jachten is dat de jachten trailer baar zijn.

Maxus 24

 • Total length:8,25 m
 • Hull length: 7,30 m
 • Width: 2,55 m
 • Weight: 2100 kg
 • Cabin Height: 1,88/1,76m
 • Berths: 6
 • CE-category:  C / B

Maxus 26

 • Total length: 8,40 m
 • Hull length: 7,62 m
 • Width 2,82 m
 • Weight 2350 kg
 • Cabin Height 1,83 m
 • Berths: 5+1 / 6+2
 • CE-category: C / B