Belgian Boat Show 2014 gaat tweedehands

Wie dacht dat tweedehands en Belgian Boat Show onverenigbaar waren, is eraan voor de moeite. Zeg nooit nooit… De 26ste editie van de Belgian Boat Show in Gent heeft naast ruimte voor nieuwe boten ook twee plaats gemaakt voor tweedehansboten.

Nadat het Nieuwpoortse Cap °Okaz zijn naam en oorspronkelijk concept aan de wilgen hing, pikt de Belgian Boat Show de draad van de tweedehansmarkt op. Met die beperking dat het hier in hoofdzaak om trailerbare boten gaat. De beurs richt zich zowel op professionele al privé aanbieders van gebruikte boten.

Dat dit initiatief de aantrekkelijkheid van de beurs zal verhogen, lijdt geen twijfel. Niet alleen wordt de beschikbare ruimte in de verbindingsruimtes tussen de hallen hierdoor op een interessante wijze benut, ook de vrije ruimte bij de ingang en tussen de hallen kunnen tweedehands boten gepresenteerd worden.

“Te veel boten op trailers staan in loodsen en garages op actie te wachten. En te wachten. En te wachten. De Belgian Boat Show biedt u nu de kans om het stof er af te halen en deze mooie en interessante RIBs, zeilboten en motorboten opnieuw in het vaarcircuit te brengen. De winst op de investering die men in een boot stopt is immers het plezier van ermee te kunnen varen”, zo klinkt het wervend op de site van de Boat Show.

Belgian Boat Show, Flanders Expo, Gent – 8 tot 10 en 14 tot 16 februari 2014.