Mini-Transat, klaar voor tweede etappe

Hoe deden onze landgenoten het in de eerste etappe van de 22e Mini-Transat La Boulangère, vanuit La Rochelle naar Las Palmas de Gran Canaria. In Bootmagazine editienr. 60 kon u kennismaken met onze drie landgenoten in de Serie klasse, Albert Lagneaux, Marie-Amélie Lenaerts en Thibaut Raymakers.

Foto: Marie-Amélie Lenaerts (833)

Albert Lagneaux (882).

Het geduld van de deelnemers werd meer dan een week op de proef gesteld, het was wachten op een realistisch weervenster. De oorspronkelijk start was gepland op zondag 22 september maar orkaan Lorenzo besliste er anders over. Zo werd het zaterdag 5 oktober 10:38 uur voor de 87 zeilers de confrontatie met de eerste mijlen van het 1.350-mijl lange traject konden aanvatten. Het was een rustige start maar tijdens het weekend hadden de deelenemrs in de Golf van Biskaje af te rekenen met windsnelheden van 25 knopen en meer.

Onder de deelnemers in de Serie klasse vielen er maar twee opgevers te noteren. De Italiaan Ambrogio Beccaria (943) kwam als eerste aan na 8 dagen, 19 uur en 52 minuten op ruim anderhalf uur gevolgd door de Fransman FelixDe Navacelle (916).

Thibault Raymakers (891).

Thibault Raymakers (891) kruiste de finishlijn van de eerste etappe in 43e positie. Zijn wedstrijdtijd bedroeg 10 dagen, 9 uur, 39 minuten en 09 seconden.

Albert Lagneaux (882) werd 52 ste in 11 dagen, 02 uur, 09 minuten en bij wijze van spreken op de voet gevolgd door onze derde landgenote, Marie-Amélie Lenaerts (833) op de 53 ste plaats die er ruim drie uur langer over deed.

Nu bereiden de deelnemers zich voor op het tweede deel van de wedstrijd, 2.700 mijl van Las Palmas, Gran Canaria naar Martinique, start begin november, aankomst rond 15 november. Volg de wedstrijd op

https://www.minitransat.fr/