Gentse barge wordt ‘Smaakboot’

Dit jaar is de Gentse barge uitverkoren tot ‘Smaakboot’ tijdens de Week van de Smaak van 14 tot 24 november 2013. 10 dagen lang vaart de barge doorheen het land met aan boord: een topchef, een biersommelier, een witloofteler en veertig passagiers.


Zij genieten van een driegangenlunch met streek- en seizoensproducten, leren witloof op een nieuwe manier kennen, ontdekken welk bier nu precies bij welk gerecht past én krijgen daarbovenop ook nog eens een gratis overnachting in de aanmeerplaats.

Uiteraard zijn deze tickets erg gegeerd. Maar, het is nog niet te laat! Nog tot 12 oktober zijn gratisS kaarten voor ‘De Smaakboot’, met bijhorende overnachting te winnen. Er zijn verschillende mogelijkheden om te winnen.

Het Witte Goud

Toon je creatief met witloof voor onze fotowedstrijd ‘Het Witte Goud’. De witloofmomenten van heel Vlaanderen worden verzameld in dit online album. Onze boegbeelden Kobe Desramaults en Dorien Knockaert gaven alvast het goede voorbeeld (http://www.smaakboot.be/Wedstrijd/). Om te winnen, vul je het album verder aan met jouw witloofmoment. Maak een foto terwijl je witloof klaarmaakt of eet, van witloof met kaas en hesp of witloof als dessert, van je witloofrecept of hoe je kleuter voor het eerst witloof proeft. Laad je foto op via http://www.smaakboot.be/Wedstrijd/Het-witte-goud/, kies je favoriete route en…stap mee aan boord!

De Biertocht

Mocht je geen fototoestel of gsm in de buurt hebben op je witloofmoment, is er nog een andere optie om te winnen. De Biertocht (www.smaakboot.be/Wedstrijd/Biertocht/) . Ieder driegangenmenu op ‘De Smaakboot’ wordt immers door een biersommelier gepaird met overheerlijke streekbieren. Bewijs jezelf als bierkenner, vul de bierquiz in en maak zo kans op een begeerd duoticket.

Waar vaart de Smaakboot naartoe?

In iedere stad waar de boot aanmeert, worden de passagiers feestelijk ontvangen én krijgen ze een gratis overnachting aangeboden. De volgende dag stapt een nieuwe chef op, samen met nieuwe passagiers. Ankersteden zijn Brugge, Deinze, Roeselare, Gent, Dendermonde, Brussel, Leuven, Mechelen en Hasselt. Opstappen gebeurt ook nog in Boom, Willebroek en Herentals. Het volledige traject van de boot ontdek je hier (http://www.smaakboot.be/Route/).