Salon Nautic Paris afgelast

De donkere wolken boven de bootindustrie blijven zich opstapelen. Nadat de Southampton boatshow op de vooravond van de opening werd afgelast, is ook de beslissing voor het Salon Nautic in  Parijs gevallen. Van 7 to 15 december 2020 blijven de deuren van de expohallen aan de Porte de Versailles in Parijs potdicht.

Foto:  © Salon Nautic Paris

,,In navolging van de laatste aankondigingen van de minister van Volksgezondheid, is de Fédération des Industries Nautiques (FIN) helaas genoodzaakt om de 2020-editie van de Paris Boat Show te annuleren,” aldus een tweet van de organisatoren..

De Franse minister van Volksgezondheid,  Olivier Véran, kondigde een reeks strengere maatregelen aan voor Parijs en in het bijzonder de verlaging van de maximaal toegestane deelnemers aan grote evenementen. Dat  gaat van 5.000 naar 1.000 mensen. Deze regel laat niet langer toe om redelijkerwijs dit jaar een bootshow  te houden.

Elk jaar brengt de “Nautic” begin december Porte de Versailles meer dan 200.000 bezoekers en meer dan 800 exposanten samen. Met dit gegeven als uitgangspunt had de Fédération des Industries Nautiques een verzoek bij de staat ingediend om drie tentoonstellingen te kunnen organiseren om de maximale limiet van 5.000 bezoekers per show te respecteren, terwijl zowel professionals als bezoekers  niet werden blootgesteld aan gezondheidsrisico’s.

“De nieuwe maatregelen versnellen onze beslissing en laten ons geen keus. De gevolgen zullen ernstig zijn, zeker voor alle bedrijven voor wie beurzen sleutelmomenten zijn voor hun omzet. De herfst- en wintershows zijn in veel gevallen goed voor  70% van de jaarlijkse bestellingen. We zullen er alles aan doen om deze nieuwe beproeving he hoofd t bieden en om ons voor te bereiden op de toekomst van 2021 “, verklaarde Yves Lyon-Caen, voorzitter van de FIN.

De FIN is van plan de komende dagen een digitaal evenement te lanceren over de thema’s “toerisme, regio’s, nautische bestemmingen en innovatie”

Niets kan vandaag een bootshow vervangen. Maar totdat de situatie verbetert, is FIN vastbesloten alle oplossingen te ontwikkelen die de economische gevolgen van de crisis voor bedrijven kunnen verminderen.