Vissers dagen Oostendse chefs uit

vrijdag 1 februari 2013 – (rvh) – Voor verse vis moet je in Oostende zijn. De vissers dagen de Oostendse chefs uit. Van 28 juni 2013 tot 30 september 2014 staat “à l’ostendaise” op de kaart: een mix van smaakvolle evenementen, creatieve streekgerechten, maritieme wandelingen, workshops en ‘Aan Tafel Met’ de visser.

Op 28, 29 en 30 juni 2013 gaan de Oostendse chef-koks live aan de slag met vis en schaaldieren uit de Noordzee tijdens het openingsevenement op het Zeeheldenplein. A l’ostendaise is een initiatief van Toerisme Oostende vzw in samenwerking met SDVO (Stichting voor Duurzame Visserijontwikkeling).

De onweerstaanbare aantrekkingskracht van de zee is een buitengewone troef voor de dynamische en veelzijdige Stad aan Zee. Bovendien geeft de gezonde zeelucht trek. En daar speelt Oostende graag op in met al het lekkers uit de Noordzee: van de ambachtelijke garnaalkroket, over de originele, Oostendse oester l’Ostendaise tot het typische streekgerecht Sole à l’ostendaise. Of simpelweg genieten van een bordje ongepelde Oostendse grijze garnalen met een Oostends Keytebier.

Van 28 juni 2013 tot 30 september 2014 ontdekt men de Oostendse gastronomie door de ogen van de gepassioneerde visser. Van vangst tot bord, want elke fase van de visketen boeit. Tijdens de wandeling komen een aantal maritieme locaties aan bod, zoals vissersschepen, viswinkels, de visrestaurants en maritieme attracties. Naar keuze aangevuld met de infosessie ‘De visveiling achter de schermen’.

Doet verse vis watertanden naar meer? Dan is er goed nieuws voor de gastronomen. De vissers dagen de Oostendse chef-koks immers elke maand opnieuw uit om creatief aan de slag te gaan met vissoorten en schaaldieren van eigen zeebodem. Maandelijks prijzen ze ‘de vis van de maand’ aan. Het resultaat? Een speciaal vismenu waar men vier weken lang van kan genieten. Op bepaalde dagen schuift de visser zelfs mee aan tafel aan en vertelt over zijn boeiend leven op zee en de typische Noordzeevis.

Deelnemende restaurants: Agua del Mar, Arno’s Café, Beluga, Bentleys, Bistro Mathilda, Bottarga, Chez Nous, Cromwell, De Foyer, Du Bassin, Finess, Fort Napoleon, Jans Café, Lobster, Marina, Mosselbeurs, Ocean, Ostend Queen, Savarin, Toi, Moi et la Mer en Vistrapje.

Met dit initiatief ontdekt de klant de geheimen van de visserij, van schip tot bord. Een sfeervol evenement boordevol smakelijke visgerechten op het Zeeheldenplein voor lekkerbekken.

www.visitoostende.be