SY Viking Crusader, Sweden Yachts 40

De Sweden Yachts 40 is een sloep-getuigd zeiljacht van ruim 12 meter lengte. Het jacht is uitgerust met een eenvoudig en single-handed te varen modern zeilplan inclusief een zelfkerende fok, doorgelat grootzeil met lazy-jacks en single-line reefsysteem. Het beschikt over het traditionele comfort waar Zweedse zeiljachten bekend om staan. Dat maakt het jacht tot een high performance lange afstand cruiser,  geschikt ivoor circumnavigation en liveaboard.  YachtFull International, de officiële agent in de Benelux van de Sweden Yachts Group stelt de Sweden Yachts 40 genaamd Viking Crusader voor tijdens de komende Hiswa te Water in Lelystad 

Het interieur van de Sweden Yachts 40 is ruimtelijk en praktisch. De standaard lay-out heeft 3 dubbele hutten, een grote salon, een kombuis en twee natte cellen. Bovendien is het, zoals een zeewaardig jacht betaamd, voorzien van een goede kaartentafel. De boot kan ook custom build, naar wens van de klant, worden geleverd. 

Het jacht, ontworpen door Peter Norlin en het design team van Sweden Yachts, is uitgerust met A-merk onderdelen zoals een 40 pk Volvo Penta motor, een Seldén mast, giek en rolfoksysteem, Andersen lieren, Raymarine navigatie-instrumenten, Jefa stuurinrichting en een elektrisch systeem van Mastervolt.
De solide in sandwich-composiet gebouwde Sweden Yachts 40 is gebaseerd op de eerdere 42 en 45 voet modellen die de werf in haar productportfolio heeft. Daarnaast bestaat de productrange uit nog twee nieuwe ontwerpen, van respectievelijk 48 en 54 voet. De eerste volledig in carbon gebouwde Sweden Yachts 54 wordt binnenkort opgeleverd. 

Orust

Net als Malö Yachts, CR Yachts en Regina af Vindö Yachts maakt Sweden Yachts, sinds de overname van Malö Yachts en de overname van Sweden Yachts door CR & Regina Yachts eind 2017, onderdeel uit van de Sweden Yachts Group. Alle modellen van deze merken worden sindsdien (af)gebouwd op de voormalige werf van Malö in Kungsviken op het Zweedse schiereiland Orust. 

Voor meer informatie www.yachtfull.com.