‘Open’ FLINN Cup op 7 & 8 september bij Ostend Sailing

Ostend Sailing pakt op 7 en 8 september 2019 uit met de derde editie van de FLINN Cup. Oorspronkelijk opzet van de FLINN Cup, genoemd naar het Brussels advocatenkantoor dat het initiatief nam voor deze jaarlijkse vriendschappelijke zeilwedstrijd, was om er een competitie tussen de verschillende kantoren van te maken. Sedert vorig jaar is de FLINN Cup dus opengetrokken naar de balie en naar alle zeilminnende kantoren die zich op het water willen meten, met eerbied voor de sportieve traditie van de Ostend Cup.

De derde editie van de FLINN Cup gaat door in het teken van “ZERO PLASTIC”, vermits Ostend Sailing club, zoals vele andere beach clubs, actief het nodeloos gebruik van plastic weert en eenieder bewust maakt van de dramatische plasticvervuiling van onze zeeën. Dit kwam Professor Colin Janssen met wetenschappelijke feiten toelichten tijdens de Beach clean-up van 23 maart eerder dit jaar. Ook burgemeester Bart Tommelein was toen te gast bij Ostend Sailing en verscheen op 26 juni ll. om de officiële “Clean Beach Club” plaat in de club op Oosteroever te onthullen.

“Na de editie van vorig jaar heb ik mijn kantoorgenoten kunnen overtuigen om te proeven van het jachtzeilen : we komen met eigen jacht en zelf doe ik mee aan de catamaran competitie. De erg professionele organisatie en de gelaten sfeer onder zeilvrienden en confraters maakt van de FLINN Cup een super initiatief. Wij kijken er naar uit!” aldus Yves BROSENS, partner bij Altius.

 “Na de editie van vorig jaar heb ik mijn kantoorgenoten kunnen overtuigen om te proeven van het jachtzeilen: we komen met eigen jacht en zelf doe ik mee aan de catamaran competitie. De gelaten sfeer onder zeilvrienden en confraters maakt van de FLINN Cup een leuk initiatief. Wij kijken er naar uit!” aldus Yves Brosens, partner Altius.

Om de instap te verlagen of het proeven van deze vriendschappelijke wedstrijden mogelijk te maken, kan een kantoor ook een zeiljacht met schipper ter beschikking krijgen. Individuele geïnteresseerden kunnen eveneens als ‘crew’ aanmonsteren. Aan de start verschijnen de 1 persoons Patin Vela’s, de 2 persoons Catamarans, de 3 persoons SB 20’s en Draken en tenslotte de J 24 en kajuitzeiljachten met maximaal 8 personen aan boord.

 “We verwachten op zaterdag 7 september een honderdtal zeilers op de FLINN Cup. Tijdens hetzelfde week-end lopen ook de Open Belgisch Kampioenschappen Europe en Finn. Het wordt dus een echt zeilfeest op de Oostendse wateren !”, verklaart Benoit Simpelaere, voorzitter Ostend Sailing.

Inschrijven kan via www.flinncup.be voor de zeiljachten en via www.ostendsailing.be voor de andere boten, liefst zo snel mogelijk.

Om in aanmerking te komen voor het klassement in de FLINN Cup kantorencompetitie moet de deelnemende boot met minstens 1 advocaat van het kantoor bemand zijn.

Niet te missen is de BBQ en Crew-party op zaterdagavond, vanaf 18.30 u.

Ostend Cup, een toonbeeld van samenwerking tussen clubs.

Een zeilcircuit dat sedert 2014 wordt georganiseerd voor de kust van Oostende en Bredene door Royal North Sea Yacht Club, Ostend Sailing en Twins Club. De Ostend Cup (www.ostendcup.be) wordt over 8 weekends gevaren op Patin à vela, Multihulls, SB 20, Draken en J24.

Na de wedstrijd komen de zeilers en vrienden op zaterdagavond gezellig samen bij de organiserende club.

Het circuit brengt zeilers uit de yacht clubs op kielboten samen met zeilers op catamaran uit de beach clubs onder het motto:

GREAT RACING & SPLENDID ATMOSPHERE ASHORE FOR SAILORS AND SPECTATORS.