Nieuwe reeks V-6 FourStroke-buitenboordmotoren en uitbreiding SeaPro-reeks van Mercury

Mercury Marine kondigt op de Miami International Boat Show van 2018 de introductie aan van zijn nieuwe reeks V-6 FourStroke-buitenboordmotoren en de uitbreiding van zijn   commerciële  SeaPro-reeks. De nieuwe motorreeks, die voortbouwt op het succes van Mercury’s FourStroke-buitenboordmotoren van 75-1  50 pk, bestaat uit FourStroke-buitenboordmotoren van 175, 200 en 225 pk en een commerciële V-6 SeaPro-buitenboordmotor van 200 pk.

mercury_01De  nieuwe  Mercury  FourStroke-   en  SeaPro-buitenboordmotoren  zijn  gebouwd  op  Mercury’s  nieuwe  V-6-platform  van  3,4  liter,  dat  krachtig,  licht,  compact  en  zuinig  is.  Bovendien zijn deze buitenboordmotoren  bijzonder   veelzijdig,   met   keuzemogelijkheden   tussen   hydraulische besturing of stuurbekrachtiging en zwarte of witte motorkappen, en nemen ze heel wat   minder   plaats   in   de   boot   in   dan   het   huidige   product.   Daarnaast   bieden ze digitale bedieningsfuncties, analoge of digitale instrumenten en een scala aan  accentpaneelkleuren.  Voor  een  FourStroke-motor  met  een  grote  inhoud  is  de  nieuwe  V6  met  slechts  216  kg  uitzonderlijk  licht  en levert de beste  acceleratie  en  20  procent  meer  koppel  bij  kruissnelheid  dan  zijn  naaste  viercilinderrivaal.

 De   nieuwe   V-6   FourStroke   van   3,4   l   heeft   ook   een   onovertroffen   brandstofverbruik  en  is  gekalibreerd  voor  een  maximale  zuinigheid  bij  kruissnelheid,  wat  een  brandstofvoordeel oplevert van maar liefst 15 procent ten opzichte van de naaste concurrerende viercilindermotor.

Andere innovaties die de V-6 van 3,4 l verder onderscheiden, zijn o.a. een  serviceklep  voor  toegang  onder  de  motorkap,  zodat  het  oliepeil  gemakkelijk  kan  worden gecontroleerd en bijgevuld, de mogelijkheid  om  de  accu  op  te  laden  bij  stationair  draaien. Het  netto laadvermogen  van  20  ampère  bij  650  TPM  is  de  beste  prestatie  in  deze klasse. De Adaptive  Speed  Control  handhaaft  het  toerental  ongeacht  wijzigingen  in  belasting  of  omstandigheden, waardoor het vaarcomfort wordt verbeterd.