België mag 49-er ploeg naar Rio zenden

België heeft een derde Olympisch zeilticket binnen. Naast de Laser Radial en de Laser Standard zal er ook een Belgische boot in de 49er-klasse aanwezig zijn op de Spelen in Rio de Janeiro. Al sinds 2008 was België op zoek naar een Olympisch ticket in de 49-er klasse en nu is dit eindelijk toegewezen.

In de laatste kwalificatiewedstrijd, het WK in Buenos Aires liep het net mis met een plaats als 5de land en 19de overall.  Maar nu is ons land toch opgevist. Dat betekent dat de ‘ancien’ Yannick Lefebvre en zijn nieuwe ploegmaat Tom Pelsmaekers hun koffers mogen beginnen pakken, tenzij het ticket toegewezen wordt aan de runners up, de gebroeders Levi en Max Slap. Ook zij zijn in goede doen. In de resultaten van de laatste 12 maanden ontliepen de beide teams mekaar maar met een paar punten.

In juni komt de selectiecommissie samen die zal beslissen welk VYF 49er Team naar de Spelen mag. Die dag beslist deze commissie ook wie de Belgische driekleur mag vertegenwoordigen in de Laser Radial klasse en de Laser Standard, maar daar kan de nominatie moeilijk aan Evi Van Acker en Wannes Van Laer voorbij. (Bron: Belga/eigen berichtgeving)

Foto: Trofeo S.A.R. Princesa Sofia Iberostar – Pedro Martinez / Sailing Energy / Sofia