The Ocean Race Europe, eerste inschrijving binnen

De eerste editie van The Ocean Race Europe staat gepland voor eind dit voorjaar en staat open voor zowel VO65’s als IMOCA-teams. Het evenement biedt een race van de Atlantische kust van Europa tot aan de Middellandse Zee, met maximaal vier etappes. De volledige route wordt binnenkort onthuld.
Het Mirpuri Foundation Racing Team is het eerste team dat meedoet aan deze nieuwe race

Foto: © MARC BOW | Mirpuri Foundation Racing Team

Het Mirpuri Foundation Racing Team, gevestigd in Cascais, Portugal, zal strijden aan boord van de VO65-klasse boot Racing for the Planet, het boottype dat aan de start kwam van de Volvo Ocean Race editie 2017-18.

“We zijn verheugd onze deelname aan The Ocean Race Europe te bevestigen”, zei Yoann Richomme, schipper van het Mirpuri Foundation Racing Team. “Deze race wordt een echte uitdaging en verdient onze volledige aandacht en toewijding. Onze benadering van The Ocean Race Europe is niet anders dan die van The Ocean Race. We zijn hier om te winnen, zoals blijkt uit onze voorbereiding. We stellen een ervaren bemanning samen aan de zeilers en technische kant, en we kunnen niet wachten om op het water te zijn. “

De Ocean Race Europe staat gepland voor mei en juni van dit jaar.
De organisatoren geven prioriteit aan de gezondheid en veiligheid van alle deelnemers, maar ook aan het publiek en partners door zich aan te sluiten bij de voorschriften en protocollen met betrekking tot Covid-19.