Jeanneau lanceert SUN LOFT 47

De “deeleconomie” waarbij burgers auto’s, grasmaaiers, fietsen en wat je nog meer kan bedenken, gaan delen, heeft ook de bootsector in het vizier.  Jeanneau heeft als de eerste botenbouwer een ​​innovatief concept ontwikkeld om aan de eisen van de  deeleconomie tegemoet te komen  met de lancering van de SUN LOFT 47, een monocat ontworpen om per ‘slaapplaats’ te charteren.

“De Sun Loft 47 is een originele, veelzijdige zeilboot die is ontworpen om gemakkelijke en comfortabele woonruimtes te bieden aan een jong en meer stedelijke klanten die een ​​vakantie aan boord van een boot wensen te ervaren tegen een redelijke prijs “, zegt Loic Bonnet, Executive Director van Dream Yacht Charter. Het team van Jeanneau Marketing ontwikkelde de Sun Loft 47 met dit verlangen in gedachten.

Privacy

Het ontwerpconcept van Jeanneau en Philippe Briand biedt meerdere comfortabele woonruimtes met een uitzonderlijk comfort, speciaal ontworpen om te delen. De SUN LOFT 47 beschikt over 6 hutten voor 12 personen  (+ 1 schipper).  Het is verder onderdeks lang zoeken naar zithoek of kombuis. Deze faciliteiten zijn naar het bovendek verhuisd. Maar belangrijk daarbij is dat er rekening werd gehouden met de privacy van de gasten.  Er bevinden zich vier natte cellen met douchecabines aan boord, waarvan er twee directe toegang tot hun respectieve hutten bieden.

Deze monohull wordt aangeboden aan charterbedrijven en touroperators. The Yacht Week, MedSailors, G Adventures en Dream Yacht Charter zijn al enkele van de eersten die hun vertrouwen in dit nieuwe concept stellen.

Technische specificaties:
Lengte overall (met boegspriet): 14 m / 46’
Romplengte: 13.24 m 
Breedte: 4.49 m
Diepgang: 1.85 m
Gewicht: 12000 – 15000 kg
Standaard Grootzeil:  105 m²
Kooien: 12 + 1
Hutten: 6 + 1 (skipper)
Architecten / Designers: Philippe Briand Yacht Design / Jeanneau Design