Wereldbeker zeilen in Italië

Meer dan 700 zeilers verzamelden van 15 tot en met 21 april in Genua (Italië) voor de 3de stop van de Hempel World Cup Series 2019. Afgelopen week was de lichte wind de rode draad gedurende de Wereldbeker. Wat vaak zorgde voor uitstel van de races en tot lange dagen op het water met soms weinig, maar tactische races en een zoektocht naar een gunstige wind. De Belgische zeilers kwamen in drie verschillende klasses in actie: 49er, 49erFX en Laser Standard.

Het 49er-duo Yannick Lefèbvre en Tom Pelsmaekers eindigen na negen races op de 24ste plaats met 116 punten.

Bij de dames, de 49erFX, finishten Anouk Geurts en Isaura Maenhaut hun eerste Wereldbeker op de 33ste plaats met 96 punten.

In de Laser Standard konden ze, door de lichte wind, één race minder varen dan gepland. William De Smet eindigt zijn Wereldbeker op de 30ste plaats met 111 punten. Wannes Van Laer, die voor de Waalse Federatie (FFYB) zeilt, kon zich met een 8ste plaats in de tussenstand kwalificeren voor de medaillerace. In zijn medaillerace kwam Wannes als 7de over de finish, waardoor hij als 10de eindigt in de eindstand.

Emma Plasschaert en Maité Carlier namen niet deel aan de Wereldbeker, zij varen eind april ‘La Semaine Olympique’ te Hyères.

Eindstand Belgische zeilers
49er:
Yannick Lefèbvre en Tom Pelsmaekers 24ste
49er FX:
Anouk Geurts en Isaura Maenhaut: 33ste
Laser Standard:
Wannes Van Laer: 10de
William De Smet: 30ste

 

Foto’s:

49er: Yannick Lefebvre en Tom Pelsmaekers

49er FX: Anouk Geurts en Isaura Maenhaut

(Foto bovenaan) Laser Standard: William De Smet