Mirabaud Sailing Video Award 2019: bekroning van de beste video-producties en hun auteurs

De derde editie van de Mirabaud Sailing Video Award zal opnieuw de beste zeilvideo’s bekronen die over de hele wereld worden geproduceerd. Voor 2019 kunnen de  video’s ingediend worden tot 23 oktober en prijsuitreiking heeft plaats op 25 november in Bilbao (ESP), tijdens het Yacht Racing Forum. Voor België is Bootmagazine de officiële partner van de Mirabaud Sailing Video en Photo Award. 

Voortbouwend op de lessen die zijn getrokken uit de eerste twee edities, werden de regels verfijnd. Eén enkele categorie omvat nu alle video’s, geproduceerd door professionele regisseurs en zeilers, die over het algemeen worden bijgestaan ​​door videoproductiebedrijven.

 De hoofdprijs wordt opnieuw bepaald door een internationale jury, terwijl het publiek vanaf 25 oktober online kan stemmen.

De Mirabaud Sailing Video Award staat open voor audiovisuele professionals, cameramannen, editors, regisseurs en zeilers die zichzelf filmen tijdens regatta’s, waarbij alle video’s kunnen online te bekijken zijn.

 De prijsuitreiking vindt plaats op maandag 25 november in Bilbao (Spanje), tijdens de gala-avond van het Yacht Racing Forum.

 De datums om te onthouden:

• De video’s moeten zijn gefilmd tussen 24 september 2018 en 23 oktober 2019

• Video’s moeten vóór 23 oktober 2019 om middernacht GMT worden ingediend

• Publieke stemming is open van 25 oktober tot 5 november 2019

Niet vergeten…

• Duur van de video’s: 45 ” tot 2’00

• Auteursrechtvrije soundtrack

Volledig reglement