Genomineerden ‘HISWA Hebbeding 2019’ bekend

Wat zijn ‘hebbedingen’…? Dingen die je liever niet aan boord haalt of leuke ‘musthave’ zaken voor op het water? De meningen kunnen verschillen. HISWA Amsterdam Boat Show wil alvast voor het tweede jaar de prijs voor het ‘Hebbeding 2019’ weer uitreiken. Zes verschillende producten hebben daartoe onlangs een nominatie ontvangen. De nominaties zijn door een onafhankelijke vakjury vast gesteld. Alle genomineerde hebbedingen zijn tijdens de HISWA in het InnovationLAB te bezichtigen én aan te schaffen. De HISWA Amsterdam Boat Show vindt plaats van woensdag 6 t/m zondag 10 maart in RAI Amsterdam.

Vakjury
Verschillende juryleden hebben een selectie gemaakt van de leukste, nieuwe (watersport)producten/diensten die het afgelopen jaar op de markt zijn verschenen. Dit zijn producten die het leven van een watersporter simpelweg een stukje leuker of gemakkelijker maken en daarmee eigenlijk een musthave zijn voor iedere watersporter. De onafhankelijke vakjury, onder leiding van Martin de Jager, heeft alle inzendingen beoordeeld op criteria als toepasbaarheid van het product, innovativiteit en een prijsniveau dat past bij een ‘hebbeding’. Een ander belangrijk criterium is dat het handige producten zijn om aan boord te hebben. Daarnaast moet het product ten tijde van HISWA 2019 op de markt verkrijgbaar zijn. De volgende zes producten hebben van de jury een nominatie mogen ontvangen:

Flextrash

Dé flexibele prullenbak voor op je boot, schip of sloep, gemaakt van gerecyclede PET flessen. Samen voor schone wateren.

 

Floating Serrated Knife
Het onzinkbare mes van Morakniv: dit gekartelde mes met afgeronde punt heeft een kurken handvat waardoor het altijd komt bovendrijven.

 

Boek: Samen de boot in
‘Samen de boot in’ is een ontdek- en doeboek voor jonge matrozen. Het stimuleert hen om van alles over de boot en varen te ontdekken en op het water goed om zich heen te kijken.

 

Solarpuff-lantaarn
De SolarPuff van Solight Design is een hoge kwaliteit lantaarn met sfeervol zacht licht. De lamp blijft drijven, is waterdicht en dankzij het zonnepaneel volledig onderhoudsvrij.

 

Wysi® Wipe

Wysi® Wipe is een innovatieve ’groene’ tissue die door middel van een scheutje water tevoorschijn tovert uit een zeer compacte pil.

 

 

 

 

Cape Horn Sails Portemonnee
Een portemonnee met een verhaal en daarmee een geweldig item voor elke zeiler. Volledig handgemaakt met o.a. fragmenten van gerecyclede wedstrijdzeilen en ontworpen door Antonia, een gepassioneerde Chileense zeilster.

Meer informatie over de genomineerde producten is te vinden op www.hiswarai.nl/hebbeding.