X-Yachts  brengt upgrades  Xc Range voor 40ste verjaardag

Van een midlife crisis nog lang geen sprake bij het Deense X-Yachts. Na uitgebreide feedback van een grote groep Xc-eigenaren, maar natuurlijk ook op basis van de eigen ervaring van de afgelopen 10 jaar, zal de werf naar aanleiding van zijn 40ste verjaardag de jubileumeditie van de Xc-reeks lanceren.

 Tegenwoordig omvat de Xcruising-lijn vijf modellen – Xc 35, Xc 38, Xc 42, Xc 45 en Xc 50 en ze zijn allemaal gebaseerd op dezelfde principes – een gematigde rompvorm met een toegenomen waterverplaatsing, waardoor grotere motoren, batterijen, tanks en ankeruitrusting mogelijk zijn . Ze hebben de  diepe secties en een geprononceerde ‘V’-vorm gemeen, wat de stabiliteit ten goed komt en zorgt een comfortabele beweging wanneer ze door golven gaan, hetzij onder motor  of onder zeil. Ontworpen voor langeafstands reizen, heeft de Xcruising-lijn een uitgebreid teakhouten dek en een ruime keuze aan voorruit-, buiskap- en bimini-opties.

De Jubileumeditie van de Xc’s bouwt voort op het succes van het Xcruising-assortiment met een bijgewerkte specificatie die verbeteringen implementeert uit feedback verzameld op basis van een vloot van meer dan 300 XC-jachten wereldwijd.

Wat is er nieuw?

Vanaf deze editie wordt de romp van alle  Xc-modellen gebouwd met behulp van epoxy-infuus.  X-Yachts-rompen worden nagehard of “in de oven gebakken” om de structurele eigenschappen van de composiet te verbeteren. Epoxyhars heeft een hogere mechanische en thermische stabiliteit dan traditionele polyesterharsen. Toegevoegde waarde van deze productiemethode is gewichtsvermindering en verhoogde stabiliteit.
Verder bestaat de mogelijkheid om een nieuw ontworpen zelfkerende fok toe te passen en een optionele composiet-boegspriet, naast nieuwe kleurstellingen en de mogelijkheid om te kiezen voor Flexiteek, een synthetische teak.

Bij de interieur upgrades vinden we een volledig nieuw ontworpen aankleding terug met onder meer een eiken meubilair en nieuwe stoffering en sfeerverlichting.

De upgrade versies van de Xc 38 en de Xc 45 worden voor het eerst voorgesteld tijdens Boot Düsseldorf in januari 2019.

Meer informatie: X-Yachts Belgium.