Nederlandse Eredivisie Zeilen nu ook open voor Belgische zeilteams

De Eredivisie Zeilen, het Nederlands evenement waarin watersportverenigingen in J/70 sportboten strijden om de landstitel, is vanaf 2019 ook open voor Belgische zeilteams. Dat meldt het Nederlandse Watersportverbond op haar site, die het nieuws oppikte bij Clubracer.be.  En niet onbelangrijk, het beste Belgisch team selecteert zich dan in 2020 voor de Sailing Champions League waar inmiddels 18 landen in zijn vertegenwoordigd en meer dan 500 clubs deelnemen.

De wedstrijdformule van het Eredivisie Zeilen is helder: korte races, identieke boten, één wedstrijdbaan en vijf speelronden op unieke locaties verspreid door Nederland. De Eredivisie Zeilen is altijd online te volgen met live beelden, verrijkt met animaties en voorzien van commentaar. Ook de bezoekers die aanwezig zijn op de evenementen kunnen de races eenvoudig volgen en worden voorzien van begrijpelijk commentaar van zeilexperts.

Eredivisie Zeilen is veel actie en internationaal goed verspreid. Dit is voor de zeilsport een kans om zich als clubsport te presenteren.

Wat kost het om deel te nemen?
De kosten voor 4 weekenden deel te nemen is 6000 euro. Daarvoor krijg je 10 dagen zeilen met 4 man of 5 dames. De boten en zeilen zijn altijd nieuw, jury en wedstrijdleiding is geregeld, rib’s , tracking en foto’s ook. Naar het Eredivisie Zeilen kan je dus enkel met je zeiltas en je ervaring. 
Je mag in zeilteam maximaal 20 zeilers opgeven, dus per speelronde mag je ander team inzetten mits vermeld op de lijst en lid van een watersportvereniging of jachtclub. Zo zijn komen de kosten per deelnemer uitgerekend op 150 euro per dag zeilen.

Voor meer info kun je ook terecht bij alex@sailservice.nl of voorzitter eredivisie kees.wiersema@xs4all.nl.

Foto: Jasper van Staveren

Bron: Clubracer.be