Zeiljachten van het jaar

Nog tot en met zondag 27 januari 2019 kan u terecht in Düsseldorf voor de  grootste watersportbeurs in Europa. Een dag volstaat amper  om de 220.000 m²  exporuimte in 16 hallen te doorkruisen, laat staan om een bezoekje te brengen aan de 2.000 exposanten of de 1.500 zeil- en motorjachten eventjes te bekijken. Een selectie dringt zich op.  Tijdens het openingsgala werden  de winnaars van de European Yacht of the Year 2019 onderscheiding bekend gemaakt. Een persoonlijkheidsprijs ging naar Carolijn Brouwer  voor haar overwinning in de Volvo Ocean Race met Dongfeng Race Team.

Family Cruiser: Océanis 46.1

Bij de familiecruisers won de Bénéteau Oceanis 46.1 de trofee. Ontworpen volgens dezelfde lijnen als de 51.1, waardeerde de jury: “de evenwichtige evolutie ten opzichte van het vorige model. De romp en uitrusting zijn mooi in balans. Onderdeks kunnen maximaal 5 kajuiten, samen goed voor  10 slaapplaatsen ingepast worden. De boot is grotendeels moduleerbaar en vertoont een modern en aantrekkelijk ontwerp. ”

Performance Cruiser: Arcona 435 (zie foto bovenaan)

In de categorie van performance cruisers werd de Arcona 435 gekozen: “In zekere zin is het een typisch Scandinavisch ontwerp van een performance cruiser:  stijf, solide, met een comfortabel interieur en goed uitgerust. Voorzien van moderne lijnen met een relatief wijd open cockpit. Het schip maakt indruk wat betreft sensaties en reactievermogen.

 

Luxury Cruiser: Sunbeam 46.1

De Sunbeam 46.1 wint in de categorie luxe cruiseschepen. “Dit is een bewijs van het meesterschap van de Oostenrijksejacht bouw . Een zorgvuldig ontwerp zowel geschikt voor inshore als offshore-cruising. Zeer degelijk gebouwd met alle faciliteiten die men mag verwacht van een boot in het luxe segment.. Zwemplatform, grote kuip met tafel, buiskap aansluitend op een vaste voorruit.

Catamaran: Astrea 42

De Astrea 42 van Fountaine Pajot wint in de categorie Catamarans. De Astrea 42 sluit nauw aan bij de huidige trend op vlak van  kwaliteit en comfort.

Speciale jachten: Lite XP 

In deze categorie onderscheidt de Lite XP zich van zijn concurrenten, dankzij de sandwichconstructie die hem een ​​gewicht van 150 kg geeft. Hij brengt vernieuwing in het concept van de combinatie roei- en zeilboot. Hij biedt zelf een asymmetrische spinnaker en kan uitgerust worden met een speciaal ontworpen dektent. Geschikt voor zowel beschut water als kustnavigatie. Hij heeft tijdens  de Race to Alaska 2018 getoond, wat hij in zijn  mars heeft.