Motorboot van het jaar

Elk jaar worden meer dan 200 nieuwe motorboten gelanceerd. Tijdens de opening van Boot Düsseldorf, nog tot zondag 27 januari 2019 open, werd in vijf categorieën de trofee Europese Motorboot van het Jaar uitgereikt.

Naast de gebruikelijke kenmerken die bepalend zijn voor de kwaliteit van een boot, zoals de sterkte van de constructie of de prestaties, speelden het algemene concept en de prijs-kwaliteit verhouding ook een bepalende rol voor de juryleden bij de selectie.

Tot 25 voet: Nordkapp Noblesse 660

In de categorie tot 25 voet wint de Nordkapp Noblesse 660. De boot vertegenwoordigt een nieuw concept in de markt van de daycruisers. Biedt veel mogelijkheden en doordachte details, een goed beschermde cockpit en uitstekende prestaties De Nordkapp 6,50 scoorde ook punten dankzij zijn onderscheidend ontwerp.

Tussen 25 en 35 voet: Nimbus Weekender 6

De boten in deze categorie moeten praktische oplossingen, afwerkingskwaliteit en een toegankelijk en veilig gebruik bieden. Daaraan voldoet de Nimbus Weekender 9 met buitenboordmotor. Met deze serie begint de Zweedse botenbouwer in het buitenboordsegment. De Step’s hull van de Weekender 9 maakt het mogelijk om een maximumsnelheid van 40 knopen te bereiken.

Tussen 35 en 45 voet: Cranchi T 36 Crossover

De Cranchi T 36 Crossover combineert het beste van vele modellen met een trawler-romp en een stuurhuis dat veel ruimte biedt, Z-Drive gekoppeld aan 2X300 pk biedt een topsnelheid van 40 knopen.

Meer dan 45 voet: De Antonio Yachts D46 Open

 De Antonio Yachts D46 Open wint de trofee in deze categorie. Het luxe jacht is geschikt voor maximaal vier buitenboordmotoren en haalt snelheden tot 46 knopen. De werf biedt ook veel maatwerk.

Trawler: Steeler NG 65 S

In deze categorie is het de Steeler NG 65 S die wint. Het is een heel speciale boot voor heel speciale klanten en bewijst dat het mogelijk is om moderne stalen boten te bouwen voor mensen met beperkte mobiliteit. De boot is uitgerust met alles wat iemand met een handicap nodig heeft om te leven aan boord. Strakke lijnen, geen opsmuk, prachtige afwerking – de Steeler NG 65 S voldoet aan al deze vereisten.