Nimbus Premières op Belgian Boat Show

Terwijl Boot Düsseldorf op zij laatste benen loopt, duiken de eerste premières op voor de Belgian Boat Show in Gent, (9 t/M 11 en  15 t/m 17 februari 2019). De Vaart Yachting, gevestigd in Lelystad, is officieel dealer van Nimbus Boats, ook voor ons land. Tijdens de  Belgian Boat Show presenteert het bedrijf drie modellen uit de Nimbus Series die meteen ook hun  Belgische première beleven.

Uit de nieuwe Weekender range is er de Nimbus W9 en uit de nieuwe Tender range de Nimbus T9 en uit de Commuter range de Nimbus C9. U vindt de Nimbus W9, T9 en C9 tezamen met de Nimbus 365 Coupe en de Nimbus 305 Coupe in Hal 8 Stand 8546.

De Nieuwe Nimbus Series zal leverbaar zijn in drie romplengten: 8, 9 en 11 meter. De serie bestaat uit drie verschillende modellen, afgestemd op specifieke gebruiksdoelen. De Weekender (W9, W11) is bedoeld voor dagtripjes en sociale activiteiten, de Tender (T8, T9, T11) voor alle soorten dagelijkse bezigheden, vervoer, watersport en recreatie, en de Commuter (C8, C9, C11) voor vervoer het hele jaar door.

Nimbus W9

De Nimbus Weekender 9 (W9) is een snelle dagkruiser / weekendjacht geschikt voor sociale activiteiten en biedt slaapgelegenheid voor vier personen. De W9 is leverbaar met een cabrioletkap of T-Top en kan worden uitgerust met een binnenboord- of buitenboordmotor.

De W9 is bedoeld voor wie  op zoek is naar een goed uitgeruste, iets snellere dagkruiser met een duidelijk Nimbus-karakter. Het is een jacht voor mensen die prijs stellen op een functionele Scandinavische vormgeving, eenvoud, veiligheid, geborgenheid en aandacht voor details.

Technische specificaties W9:

Lengte 9,35 m

Breedte 2,95 m

Gewicht* 2800 kg

Brandstoftank 300 liter

Watertank 80 liter

Koelkast 65 liter

CE-klasse C, 8 personen

Aantal slaapplaatsen 2 + 2

Topsnelheid* 40+ knopen

(*met Mercury Verado 300pk)

Motorisering:

Mercury Verado 250 – 300 of 350pk

Volvo Penta V8-300 of 350 CE/DPS

 

Nimbus T9

De Nimbus T9 is het 9 meter model in de nieuwe Nimbus Tender-serie. De Tender 9 is een dagkruiser die zich prima laat aanpassen aan persoonlijke wensen. Hij is bedoeld voor allerlei soorten dagelijkse bezigheden, zoals vervoer, watersport en recreatie.

Net als bij de W9 is er bij de T9 de keuze uit een buitenboord- of binnenboordmotor.  Momenteel staan er nog twee modellen op stapel in de Tender-serie, een van 8 meter en eentje van 11.

Technische specificaties T 9:

Lengte 9,35 m

Breedte 2,95 m

Gewicht* 2800 kg

Brandstoftank 320 liter

Watertank 80 liter

Koelkast 65 liter

CE-klasse C, 8 personen

Aantal slaapplaatsen 2

 

Nimbus C9

De Nimbus C9 is de derde in de nieuwe Nimbus 9-meter serie. De Nimbus C9 is een snelle commuter, speciaal ontworpen voor tochten het hele jaar door, voor actieve dagjesmensen of reizigers die op langere tochten comfortabel aan boord willen overnachten.

De C9 kenmerkt zich door ruimtelijkheid, oppervlakte en functionaliteit – de prioriteit ligt bij het bieden van zoveel mogelijk laadcapaciteit en bewegingsvrijheid. Met als resultaat goed bereikbare opbergruimte, brede gangpaden en extra grote schuifdeuren met brede doorgangen.

 Er zullen nog twee modellen volgen in de Commuter series, een 8-meter en een 11-meter model.

Technische specificaties C9:

Lengte 9,35 m

Breedte 2,95 m

Gewicht 3 250 kg

Brandstoftank 320 liter

Watertank 80 liter

CE categorie C, 8 personen

Aantal bedden 2+2

Topsnelheid +40 knopen

Motoren alternatieven

Mercury Verado 250, 300 of 350pk

Volvo PentaV8-300 CE/DPS of 350 CE/DPS

www.devaartyachting.com