Observator en Rotterdamse Scheepvaartboekhandel voortaan onder één dak

Boekhandel Observator is zeker geen onbekende in os land, als vaste waarde bij zowat elke watersportbeurs in België kennen heel wat watersporters de minzame Jan Maat die hen graag te woord staat bij het uitzoeken van boeken of kaarten. Net als de Rotterdamse Scheepvaartboekhandel heeft ook Observator zijn thuishaven in Rotterdam. Beiden bundelen nu hun krachten. De Rotterdamse Scheepvaartboekhandel was jarenlang te vinden in de entreehal van Scheepvaartmuseum Prins Hendrik. De laatste zes jaar was de winkel gevestigd in de entreehal van museumproject de Delft.
Observator is een typische scheepswinkel die te vinden is op het Noordereiland aan de voet van ’de Hef’. Vanaf 8 Januari vormt het Noordereiland de thuishaven voor beide boekwinkels. Daarmee is meteen de meest uitgebreide maritieme antiquarische boekencollectie in Rotterdam ontstaan, waar de liefhebber alles vindt wat nog aan zijn verzameling ontbreekt.

Met de expertise van de beide boekverkopers kan de zeeman, de watersporter, de binnenschipper en de maritieme boekenliefhebber volop zijn hart ophalen. Het actuele assortiment van Observator bestaande uit (lees)boeken, pilots, de waterkaarten van Europa en de zeekaarten van de wereld blijft uiteraard bestaan. Ook de modellen, de nautische cadeaus en het scheepsantiek blijft in de winkelformule gehandhaafd. In alle opzichten vinden de liefhebbers dus nu een one-stop-shopping adres op het Rotterdamse Noordereiland. Met deze samenvoeging, de komst van het internet als fenomeen en het vertrek van vergelijkbare winkels in den lande, concentreert zich het aanbod van nautische boeken, kaarten en instrumenten in fysieke zin nu op de twee belangrijkste aanbieders, te weten Observator in Rotterdam en L.J. Harri in de Schreierstoren in Amsterdam.

Meer informatie :

www.observator.nl / info@observator.nl