Dubbele bekroning ‘Zeiler van het Jaar 2016’ Nederland

Olympisch kampioenen Marit Bouwmeester en Dorian van Rijsselberge zijn tijdens het Zeiler van het Jaar Gala beiden uitgeroepen tot winnaar van de Conny van Rietschoten Trofee 2016. Voor Bouwmeester is het de derde keer, voor Van Rijsselberge de tweede keer dat ze beslag leggen op de meest prestigieuze prijs van de Nederlandse zeilsport.

Beide olympische prestaties waren zo uitzonderlijk dat de jury heeft besloten hen beiden tot Zeiler van het Jaar 2016 te kronen. De Flyer Trofee voor het meest succesvolle Nederlandse jeugdtalent is gegaan naar Emma Savelon. Zij werd afgelopen zomer wereldkampioen in de Laser 4.7. Jaap Zielhuis is door het publiek verkozen tot Coach van het Jaar en Thom Touw ging er vandoor met de Mediaprijs van 2016.

Uitzonderlijke prestaties

De strijd om de titel ‘Zeiler van het Jaar’ van 2016 ging dit jaar tussen twee Olympisch kampioenen. Op grond van alle overwegingen, prestaties en overwinningen heeft de jury besloten een uitzondering te maken op de geldende regel dat slechts één persoon of één team de Conny van Rietschoten Trofee kan winnen. De prestaties van beide genomineerden zijn dermate uniek voor het zeilen in Nederland dat besloten is de Conny van Rietschoten Trofee 2016 zowel aan Marit Bouwmeester als aan Dorian van Rijsselberge toe te kennen.

Meer informatie www.zeilervanhetjaar.nl

Foto: Marijn Stokker