Mirabaud Sailing Video Award – Stem op de beste zeilfilms van het jaar

De beste zeilvideo’s van 2018 die deelnemen aan de Mirabaud Sailing Video Award staan nu online. Iedereen wordt uitgenodigd om vanaf vandaag tot 15 oktober te stemmen en de beste video van het jaar te kiezen! Wie op een mistige herfstdag even wil wegdromen kan genieten van de vele prachtige korte (1 à 2 minuten) video’s die met veel liefde voor natuur, actie of  mens zijn gemaakt.

Een kleine 30 films nemen deel, de meesten zijn door professionals gemaakt, maar ook enkele amateurs wagen hun kans.

Beeld: © Ugo Fonollá
 
 

 De Mirabaud Sailing Video Award is bedoeld voor audiovisuele professionals, redacteuren, cameramannen, producenten en professionele zeilers en wil de beste video bekronen die elk jaar wordt geproduceerd. Niet minder dan 28 regisseurs uit zeven landen dienden de video van hun keuze in voor deze editie van de prijs.

 Indrukwekkende video’s van onder andere de Volvo Ocean Race, de Class Ultime, Olympic-serie of de Mini-Transat staan nu online. Prestigieuze zeilers, zoals Armel Le Cléac’h, François Gabart en James Spithill zijn de acteurs van enkele ingezonden video’s.

 De winnaars worden bekend gemaakt tijdens een officiële ceremonie op het Yacht Racing Forum, op 23 oktober in Lorient (FRA).

De hoofdprijs – de Mirabaud Sailing Video Award – wordt toegekend door een internationale jury. De publieksprijs is afhankelijk van het aantal stemmen op internet. De speciale prijs van de jury wordt toegekend aan de zeiler die de beste video heeft geproduceerd tijdens een regatta.

Ontdek de 2018-video’s