Oostende: ‘Challenging’ kampioenschap Draken

Met het viraal gaan van deze foto waarbij de Draak BEL 66 onderuit gaat gedurende de Brugse Zot race, de traditionele “tune-up” van het Belgisck kampioenschap, werd meteen de toon gezet voor een uitdagende zeilweek met deze “Bugatti van de open kielboten”.
 
Met het winnen van de Brugse Zot Race bewees Ben Van Cauwenbergh  dat hij er klaar voor was om zijn Belgische titel te verdedigen, maar hij zou de titel niet cadeau krijgen. Dat maakten de teams van Mart ten Harmsen van der Beek uit Nederland, van Xavier Vanneste en Alex Helsen uit België meteen duidelijk. Team Vanneste verscheen met een fonkelnieuwe Petticrows V6 aan de start en liet een enorme vooruitgang optekenen gedurende het seizoen.
 
Het kanpioenschap zelf was “challenging”, met reeksen gevaren bij lichte wind de eerste twee dagen en opnieuw met een stevige bries in de slotdagen.
Tot de laatste reeks bleef het spannend wie uiteindelijk kampioen zou worden.
Op de valreep werd Alex Helsen Belgisch kampioen, op de hielen gevolgd door het Nederlanse tean Bakker met hetzelfde aantal punten maar minder gewonnen reeksen, uittredend kampioen Ben Van Cauwenbergh mocht het podium vervolledigen.

​Foto: Ricardo Pinto / Brugse Zot Race 2018 – Tekst: Dirk Sledsens