GOUD voor Emma Plasschaert op WK zeilen 2018

Emma Plasschaert was al zeker van een gouden of zilveren medaille op de Sailing World Championships 2018 in Aarhus. Op de voorlaatste dag van het WK zeilen in Aarhus wist Emma de leidersplaats te veroveren in de Laser Radial-klasse. In de medal race moest ze minstens 6 plaatsen tussen haar en Marit Bouwmeester houden. De spanning was te snijden, de stevige wind zorgde voor sensatie. Maar het dat lukte. Goud voor Emma!

De Britse Allison Young won de medal race voor Maria Erdi en Anne-Marie Rindom die voor Denemarken de bronzen medaille binnen haalde. Marit Bouwmeester werd vierde op een 10-tal meter gevolg door Emma Plasschaert die het goud veilig stelde. 

Met Emma haalt België voor het eerst in de geschiedenis een gouden medaille in een WK zeilen.