Bokkenrijders race/tocht

-van 17 tot 21 mei 2023-

Van Colijnsplaat naar Engeland.

Hemelvaart en…. bijna altijd naar de overkant, naar Engeland, Ja de Bokkenrijders hou je niet tegen met wat extra papierwerk nu Engeland echt buitenland is en uit de Europese unie is gestapt.

Om met iedereen ook de nieuwe deelnemers rekening te houden, organiseert men naast de Bokkenrijders Regatta, ook de Bokkenrijderstocht. De Bokkenrijdersrace is er voor de deelnemers die graag sportief zeilen, de Bokkenrijderstocht is er voor de zeilers die wat langzamere boten hebben en/of die het wat rustiger aan willen doen en die er voor de gekende bokkenrijders-gezelligheid graag bij zijn.

Iedere deelnemer kan dus kiezen of hij/zij zich aanmeldt voor de regatta of de tocht. Voor de winnaar van de Bokkenrijdersrace is er de bekende wisselbokaal. Een prachtige prijzentafel van om en nabij de € 1000 is niet te versmaden. De prijzen worden verloot onder alle deelnemers. Verder schenkt de WSV Noord-Beveland ieder bemanningslid een prachtige herinnering.

Inschrijven met formulier. Bij inschrijving voor 1 mei bedragen de kosten € 40, bij inschrijving na 1 mei is dit € 80 en dan is er geen garantie op een prachtige herinnering.

Misschien toch naar Antwerpen!

Natuurlijk blijft de gezelligheid en de veiligheid hoog in het vaandel staan. Het samenhorigheidsgevoel onder de Bokkenrijders is altijd al groot. Zo zal men op de woensdagavond aan de hand van de weersvoorspellingen bepalen wat veilig haalbaar is voor heel de deelnemersgroep en of op vrijdagavond ze allemaal samen dineren in een haven aan de Engelse oostkust of bij erg slecht weer…. aan het vaste land, wie weet zelfs Antwerpen,

Het zeilen, de veiligheid, de sportiviteit en het samenhorigheidsgevoel blijven op de voorgrond staan.

Voor de wedstrijdleiding en als aanspreekpunt tijdens de race/tocht is Bob Daems, Steef van Braband (pallaran) en Wim Vandenhende (Amidala) verantwoordelijk.

Iedereen is van harte welkom om deel te nemen. Ze verheugen zich op veel oude en nieuwe deelnemers. Hoe meer, hoe beter….al stopt de teller wel op 20 boten. Ook al hebben we niet elk jaar Engeland bereikt, we hebben altijd veel plezier gehad!

Fair winds en tot Bokkenrijders 2023!

De Bokkenrijderscrew
Bob

Programma 2023

woensdag 17 mei 2023
19.00uur: Briefing….weersvoorspelling….routebespreking in de Yachtclub van Colijnsplaat.

donderdag 18 mei 2023
Start voor iedereen….in alle vroegte

vrijdag 19 mei 2023
’s Avonds: gezamenlijk diner voor wie er graag wil bij zijn

zaterdag 20 mei 2023
’s Morgens – re-start naar het vaste land

zondag 21 mei 2023
Finish
In de namiddag omstreeks 16.00 u In de Yachtclub van Colijnsplaat: prijsuitreiking/ verloting van de prijzen onder het genot van een borreltje en mogelijkheid tot deelnemen een gezamenlijke hap.