Nieuwe lichtgewicht buitenboord F100 viertakt van Yamaha

 

Yamaha blijft optimaliseren met het 2017 model van de viertakt F100 (100PK) als resultaat. Het praktijkvoorbeeld is de nieuwe F100, een uiterst geavanceerde buitenboordmotor die begin 2017 leverbaar is. Dit model had zijn reputatie al gevestigd als een zeer gewilde motor met uitstekende prestaties, vooral voor watersport, zeevissen en vrijetijdsbestedingen, maar heeft nu nog meer vermogen en accelereert nu nog sneller. 

Zonder afbreuk te doen aan de legendarische kracht en betrouwbaarheid waar alle Yamaha-motoren wereldberoemd om zijn, hebben de engineers niet alleen bepaalde onderdelen opnieuw ontworpen om dit nieuwste model nog compacter te maken, maar is er tegelijkertijd een aanzienlijke gewichtsbesparing gerealiseerd. Het resultaat? Meer vermogen, meer snelheid en een betere acceleratie vanuit stilstand. Deze factoren dragen eraan bij dat een boot levendiger en actiever aanvoelt – en ze bieden de perfecte oplossing voor eigenaren van oudere tweetaktmotoren, die willen profiteren van de vele onweerstaanbare voordelen van de allernieuwste viertakt technologie aan de spiegel.

De F100 levert niet alleen deze grote prestaties, maar levert ze ook nog soepeler en stiller, met ultra lage geluids- en trillingsniveaus. Unieke eigenschappen die vooral merkbaar zijn bij lagere snelheden, dankzij het nieuwe ontwerp van het uitlaatsysteem, het toevoegen van een inlaatdemper en de verbeterde stijfheid van de motor zelf. Door de volledige compatibiliteit met het unieke digitale netwerksysteem van Yamaha, is een indrukwekkende reeks beschikbaar van geavanceerde regelfuncties en -opties, inclusief een breed spectrum aan digitale meters, VTS regeling (Variable Trolling Speed) en het optioneel leverbare Y-COP antidiefstalsysteem.

Een andere aantrekkelijke optie voor deze motor is onze multifunctionele stuurhendel. Deze heeft een schakelhendel aan de voorzijde die goed binnen handbereik ligt en een grote, sterke draaigasgreep/stuurhendel voor comfortabel sturen en manoeuvreren. Het integrale VTS systeem (variabele sleeptoerentalregeling) zorgt niet alleen voor een lager stationair toerental, maar geeft u ook de mogelijkheid het sleeptoerental in stappen van 50 tpm te regelen – ideaal voor tijdens het vissen.

Onze nieuw ontworpen motorkap met stijlvolle graphics en slim ontworpen waterafvoerkanaal aan de zijkant van de luchtinlaat maakt de spannende nieuwe F100 helemaal af. Deze nieuwe spannende motor oogt en voelt ontzettend robuust, dat is een van die dingen die Yamaha-eigenaren opvalt en aanspreekt.

Overzicht van de specificaties – Yamaha F100
Modelnaam: F100F
Motortype: 4 cilinder • 4-takt • 16 kleppen • SOHC
Cilinderinhoud: 1.832cc
Vermogen aan propelleras: 73,5 kW (100 pk) bij 5.500 tpm
Toerentalbereik bij volgas: 5.000 – 6.000 tpm
Overbrengingsverhouding: 2,15 (28/13)
Brandstofsysteem: Elektronische brandstofinjectie (EFI)
Ontsteking: TCI microcomputer
Smeersysteem: Wet sump
Inhoud oliecarter (liter): 3,2
Uitlaatsysteem: Via propellernaaf
Koelsysteem: Natuurlijk water (geregeld met thermostaat)
Dynamo: 12 V – 35 A met gelijkrichter/spanningsregelaar
Startsysteem: Elektrisch
Besturing: Afstandsbediening
Kantelsysteem: Hydraulisch trimmen & kantelen
Ondiepwaterstand: Standaard
Aanbevolen spiegelhoogte: L: 516mm • X: 643mm
Leeggewicht inclusief propeller (kg): 162 (L) • 166 (X)
Beschikbare modellen: ETL • ETX

Meer informatie www.yamaha-motor.eu