Bootmagazine 54, nu in de krantenwinkel

De nieuwe editie van Bootmagazine, editie 54 – mei/juni 2018, nu in de krantenwinkel.

Tekening: Dirk Huyghe

Uit de inhoud

cover_ova_new_lrOostende voor Anker eert helden WO I

Voor de 19de editie wordt dit de 100ste verjaardag van de Raid van het Britse marineschip HMS Vindictive op de haven van Oostende. Eén van de hoogtepunten wordt de herdenkingsplechtigheid aan de boeg van het schip op 10 mei 20

Cap Camarat 9.0, ‘performance’ familiecruisers

Jeanneau introduceert met de nieuwe Cap Camarats 9.0 Walk Around een sportieve boot met familiale allures, maar voor wie sportiviteit primeert is er de nieuwe 9.0 Center Console (CC), een gespierde ‘dayboat’.

 

Georg Friedrich Händel, driemaal ‘watermuziek’

Koning George I was nog niet vergeten hoe de eigenzinnig Georg Friedrich Händel, die hij in dienst had genomen als huiscomponist aan het hof in Hannover, er stilletjes vanonder was getrokken en in Londen grote sier maakte. Opera’s, concerten, het kon niet op… Wat bracht de uitvoering van een nieuwe compositie met 50 muzikanten op de Theems?

cover_berlijn_lrToervaren: Struinen langs de Spree

Berlijn en omstreken op eigen kiel is niet evident. Een huurboot biedt dan uitkomst. Na een probleemloze autorit van zo’n zes uur vanuit Antwerpen verwisselde Bootmagazine bij Palme Marin in Werder de auto voor een Holiday 960 kruiser.