Wannes Van Laer in goede doen in Melbourne

Na een week met gevarieerde weersomstandigheden, waarbij ook onze zeilers met storm te maken kregen, werden in het weekend van15/16 februari 2020 de laatste races gevaren op het WK 49er, 49erFX en Laser Standard.

 Foto top: Melbourne, WK Laser Standard – Wannes Van Laer. (c) Jon West Photographt.

In Geelong is het 49er-team Yannick Lefèbvre en Tom Pelsmaekers met 115 punten als 35ste geëindigd. Het goud in de 49er klasse ging naar het Nieuw-Zeelandse duo Peter Burling en Blair Tuke.

WK Geelong, Australië – 49er, Yannick Lefèbvre en Tom Pelsmaekers. (c) Sailing Energy.

 

Samen met het WK 49er vond ook het WK 49erFX plaats. Isaura Maenhaut en Anouk Geurts werden 31ste met 95 punten. Bij de dames ging het goud naar Támara Echegoyen en Paula Barceló uit Spanje.

 In Melbourne werd het WK Laser Standard Men gezeild. William De Smet wist zijn negende race te winnen en werd uiteindelijk 6de in de Silver Fleet met een 48ste plaats overall.

Wannes Van Laer zette op de laatste dag nog een knappe prestatie neer met een 3de en een 1ste plaats in de Gold Fleet. In de eindstand viel hij net buiten de top-10 en werd met 98 punten 11de overall. De Duitser Philipp Buhl ging met het goud naar huis.

Melbourne, WK Laser Standard – William De Smet. (c) Jon West Photographt.

Op 23 februari gaat het WK Laser Radial van start met Emma Plasschaert, Simon De Gendt en Jan Heuninck. Later meer info over dit WK.

Resultaten Laser Standard:
http://sailingresults.net/sa/results/overall.aspx?ID=80326.1

Resultaten 49er: 

2020 World Championship